Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fond de 40 de miliarde de euro exclusiv pentru afaceri, lansat in Italia

de Florin Amariei 11 Mar. 2021 2765
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A treia economie a Uniunii Europene va lansa in curand un fond de 40 de miliarde de euro care se adreseaza exclusiv afacerilor.

Asa numitul "Patrimonio Rilancio" este un vehicul investitional (SPV) care va fi finantat de Trezorerie prin emiterea unor bonduri suverane specifice si va fi gestionat de banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP).
 
CDP, cu o vechime de 170 de ani, isi sporeste rolul activ in economia italiana, incercand sa pastreze activele nationale strategice in mainile nationale si atenuand pagubele provocate de impactul pandemiei.
 
Profitand de abordarea mai flexibila a UE privind ajutoarele de stat, fondul va investi in urmatorii 12 ani in companii non-financiare italiene cu venituri de peste 50 milioane de euro, sustin sursele.
 
Pentru a sprijini financiar CDP, Trezoreria va emite in cateva transe bonduri suverane de pana la 40 de miliarde de euro, ceea ce va majora nivelul datoriei publice ca procent din PIB, care deja a atins 155,6% anul trecut, un record pentru Italia dupa razboi.
 
Schema va permite CDP sa ajute companiile care se confrunta cu dificultati financiare severe, prin injectii de capital si transformarea in actiuni a bondurilor convertibile.
 
Multe companii italiene cu venituri de peste 50 milioane de euro, din sectorul agroalimentar, industrial, media si IT, si-au exprimat deja interesul in schema Trezoreriei, sustin sursele.
 
Conform datelor preliminare publicate de Institutul National de Statistica (Istat), Italia a inregistrat un declin al Produsului Intern Brut de 8,8% anul trecut, in timp ce autoritatile de la Roma se asteptau la o scadere de 9%.
 
Este cel mai sever declin al PIB-ului Italiei de la Al Doilea Razboi Mondial.
 
Pentru 2021 autoritatile de la Roma se asteapta la o crestere a PIB-ului Italiei de 6%, desi ministrul Economiei, Roberto Gualtieri, a avertizat ca datele ar putea fi revizuite in scadere din cauza efectelor pandemiei.
 
In decembrie, Istat previziona un avans al economiei italiene de 4% in acest an.
 
Fondul Monetar International (FMI) a inrautatit recent estimarile privind cresterea economiei Italiei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fondeuroafaceriitaliafond pentru afaceri italia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

Ministerul Energiei: Proiecte de un miliard de euro finantate prin PNRR

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Ministerul Energiei are in analiza proiecte in valoare totala de un miliard de euro, care ar urma sa fie finantate prin PNRR. Proiectele au drept...

OMV Petrom investeste 130 milioane de euro in rafinaria Petrobrazi

de Bianca Tila
12 Oct 2022
In urmatorii trei ani, OMV Petrom planuieste sa investeasca aproximativ 130 de milioane de euro in rafinaria Petrobrazi pentru construirea unei noi...

OxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro

de Bianca Tila
16 Aug 2022
Startup-ul romanesc deep-tech pentru industria auto, OxidOS, anunta finalizarea unei prime runde de investitii de tip seed in valoare de 1,2 milioane...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]