Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fonduri de 70 milioane euro pentru procesarea produselor agricole
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste, incepand cu 1 august 2017, cereri pentru finantarea proiectelor de investitii in procesarea si marketingul produselor agricole, in vederea obtinerii de produse neagricole, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).
Astfel, in perioada 1 august, ora 9:00 - 31 octombrie 2017, ora 16:00, solicitantii de fonduri europene nerambursabile au la dispozitie 70 milioane de euro pentru proiecte care se incadreaza in aria de finantare a Schemei GBER aferente Submasuri 4.2 – Sprijin pentru procesarea produselor agricole.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
„Aceasta Schema este singura forma de sprijin din PNDR care ofera finantare pentru prelucrarea produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, adica produse cu valoarea adaugata, atat de necesare dezvoltarii strategice a sectorului agricol si alimentar romanesc. Precizarile aduse de noul Ghid in ceea ce priveste tipurile de investitii finantate fac accesarea mai facila in aceasta sesiune. De exemplu, Ghidul precizeaza ca un proiect poate prevedea investitii in mai multe puncte de lucru, cu conditia ca acestea sa fie situate in cadrul aceleiasi regiuni. Un exemplu de debirocratizare a procesului de depunere si evaluare este eliminarea bifelor din sectiunea F a Cererii de Finantare, unde nu se mai verifica decat semnatura si datarea Declaratiei pe proprie raspundere. Poate parea putin, dar castigul in ceea ce priveste timpul si fluidizarea evaluarii este foarte mare. Totodata, modificarile aduse de HG 226 – inclusiv cea privind depunerea Proiectului Tehnic la momentul semnarii Cererii de Finantare, sunt aplicabile si Schemei GBER” a declarat Adrian – Ionut CHESNOIU, Directorul General al AFIR.
Solicitantii eligibili pentru finantare prin prezenta schema sunt intreprinderile care realizeaza in mediul urban sau rural investitii initiale pentru procesarea si marketingul produselor agricole, in vederea obtinerii de produse neagricole in sectoarele de activitate economica eligibile prevazute in Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.
Activitatile eligibile pe aceasta linie de finantare din domeniul industriei alimentare cuprind de exemplu fabricarea produselor de morarit, a amidonului si a produselor din amidon, fabricarea produselor lactate, fabricarea inghetatei si a altor produse asemanatoare inghetatei, cum este sorbetul, fabricarea bauturilor – ca de exemplu fabricarea berii artizanale.
Depunerea proiectelor se va realiza on-line prin intermediul modului de pe portalul AFIR.
Pragul minim este de 15 puncte, iar pragurile de calitate sunt de 45 de puncte pentru luna august, 30 de puncte pentru luna septembrie si 15 puncte pentru luna octombrie.
Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii au la dispozitie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, www.afir.info, la sectiunea „Investitii PNDR”, in pagina dedicata respectivei submasuri.
INFORMATII SUPLIMENTARE
Cu fondurile obtinute prin GBER, intreprinderile pot realiza produse noi, cu valoare adaugata, fara a afecta insa concurenta pe piata interna si comertul intracomunitar intr-o masura contrara interesului comun.
Ajutorul de stat acordat prin PNDR 2014-2020 in baza GBER (General Block Exemption Regulation - Regulamentului general de exceptare pe categorii) are ca scop imbunatatirea nivelului general de performanta al intreprinderilor, prin cresterea competitivitatii.
Anexa I la Ordinul MADR 3433/2015, parte a documentelor necesare accesarii Schemei ce poate fi gasit pe www.afir.info, detaliaza sectoarele economice eligibile in cadrul Schemei, precum si codurile CAEN aferente.
Alocarea pentru sesiunea 2017 in valoare de 70.000.000 euro este impartita astfel: 49 milioane euro pentru dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si comercializare a unor produse agricole si 21 milioane euro pentru crearea de noi unitati de procesare a produselor agricole.
Intensitatea sprijinului este de pana la 1 milion Euro/proiect pentru IMM, in cazul proiectelor care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat.
Pentru alte intreprinderi, pentru proiectele care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat, valoarea sprijinului este de 1,5 milioane Euro/proiect.
Pentru forme asociative precum si pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat (indiferent de tipul de solicitant), valoarea sprijinului se ridica la 2,5 milioane Euro/proiect.
Articole conexe
Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei
de Florin AmarieiFirmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat
de Florin AmarieiFonduri europene noi pentru infiintare firma la oras sau sat
de Florin AmarieiAfacere non-agricola in mediul rural pe fonduri europene
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit