Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fonduri pentru apicultori si modificari in agenda SCFCAH
Ziua de 17 februarie 2014 a fost o zi importanta pentru tara noastra. Vestile bune vin, in special, pentru apicultori.
In cadrul discutiilor avute cu reprezentantii Directiei Generale de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DG AGRI), cu ocazia deplasarii la Bruxelles, delegatia Romaniei a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale condusa de secretarul de stat George Octavian Turtoi a stabilit impreuna cu serviciile tehnice ale Comisiei Europene un aspect deosebit de important care ii priveste pe crescatorii de albine din România, si anume faptul ca acestia vor fi considerati fermieri activi - in sensul de a primi finantare din Pilonul II pentru agricultura ecologica.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Astfel, in perioada de programare 2014-2020, apicultorii romani vor fi asimilati crescatorilor de animale si nu vor fi exclusi din lista fermierilor activi, suprafata acoperita fiind raza de actiune a stupului.
De asemenea, in urma discutiilor purtate, Directia Generala pentru Sanatatea Cosumatorilor (DG SANCO) a sustinut includerea in agenda Comitetului pentru Siguranta Alimentara al Uniunii Europene (SCFCAH) de joi, 20 februarie 2014, a propunerii de modificare a Regulamentului Uniunii Europene care cuprinde posibilitatea folosirii aditivului continut de micii romanesti. Asteptam declaratia Comisiei in reuniunea SCFCAH prin care se angajeaza sa prezinte o noua propunere de Regulament care va contine aditivii de utilizare generala.
In acest context, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat: ”Am speranta ca in cadrul acestui comitet tehnic sa existe o majoritate pentru aprobarea acestui deziderat al Romaniei. In acest sens, speram ca toate statele membre sa inteleaga specificitatea produselor traditionale romanesti si ca vor vota in spiritul Uniunii Europene de a conserva si promova produsele traditionale”.
Sursa: MADR
Articole conexe
MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM
de Bianca TilaGrant de 120.000 de euro pentru cea mai mare retea de magazine agricole din Romania
de Bianca TilaFondurile din PNRR pentru dezvoltarea localitatilor pot fi accesate incepand de luni
de Bianca TilaSubventii pentru agentiile de turism: 40 de euro pentru fiecare turist strain care sta cel putin 4 nopti in Romania. Acte necesare
de Ana GhiarasimAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit