Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Grant de 120.000 de euro pentru cea mai mare retea de magazine agricole din Romania

de Bianca Tila 07 Iun. 2022 1898
Grant de 120.000 de euro pentru cea mai mare retea de magazine agricole din Romania
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agroland Business System este compania care opereaza cea mai mare reatea de magazine agricole din Romania. Aceasta a obtinut recent un grant de 120.000 de euro prin programul IMM-AGRI-FOOD.

Agroland a pornit in anul 1997, la Timisoara cu o mica retea de magazine pentru fermieri. In prezent, din grupul Agroland fac parte companii de retail, agribusiness, agrofood si ag-tech, doua dintre companii fiind listate la bursa.
 
Agroland Business System este un grup antreprenorial local de retail, agricultura si alimentatie. Acesta este detinut majoritar de catre Horia Cardos, ce recent a anuntat obtinerea unui grant de aproximativ 120.000 de euro prin programul IMM-AGRI-FOOD.
 
Din numerarul propriu, compania va confisca grantul cu 18.000 de euro. Totalitatea fondurilor urmeaza sa fie utilizate pentru achizitionarea de materii prime si materiale, potrivit unui raport publicat la BUrsa de Valori Bucuresti.
 
„Contractele din cadrul programului IMM AGRI-FOOD vor fi incheiate cu primii 3.700 de castigatori ai granturilor pana la sfarsitul lunii iunie 2022. Compania ocupa pozitia 345. Compania urmareste sa acceseze banii imediat, intr-o singura transa, dupa incheierea contractului”, reiese din document.
 
Agroland Business System a aplicat pentru doua programe suplimentare de finantare, acestea valorand 470.000 de euro. Daca se vor acorda, societatea doreste sa foloseasca capitalul partial pentru finantarea activitatilor curente a Agroland. In acest sens, se vor acorda 290.000 de euro, iar pentru realizarea unei investitii in ferme de reproducere 180.000 euro.
 
"Societatea a aplicat pentru doua programe suplimentare de finantare in valoare de 470.000 de euro. In cazul in care va fi acordat, capitalul va fi utilizat partial pentru finantarea activitatii curente a Agroland, alocandu-se in acest sens 290.000 de euro, cat si pentru realizarea unei investitii in ferme de reproducere – 180.000 de euro. Prima ferma de acest fel a fost finalizata in 2021", scrie ZF.
 
De asemenea, Agroland planuieste sa depuna un proiect de finantare pentru un parc fotovoltaic de 1MW la Avicola Mihailesti. Acest lucru se va realiza, odata ce masura de finantare va fi disponibila.
 
In ultimele 12 luni, actiunile companiei au coborat cu 36,5% pe fondul unor tranzactii de 30,3 milioane de lei. Horia Cardos, fondatyor si CEO al companiei, detine in proportie de 69,7%, cu o capitalizare de 167 de milioane de lei. Acesta este urmat de persoane fizice (24,7%) si juridice (5,6%), conform datelor BVB.
 
De asemenea, compania gestioneaza o retea de aproximativ 250 de magazine cu produse pentru gradina, animale de companie si ferma. Suprafata pe care se desfasoara activitatea este cuprinsa intre 50 - 700 mp, iar magazinele sunt localizate in 30 de judete, deservind peste 2.500.000 de clienti pe an.
 
Cifra de afaceri a companiei consolidata pentru 2021 este estikmata la peste 200 milioane de lei.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: agroland business systemgrant 120.000 euro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]