Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila 29 Aug. 2022 1702
IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze sprijinul financiar oferit de stat.

Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in programul IMM Invest Plus a fost majorat. Astfel, plafonul total creste de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei, numarul beneficiarilor crescand de la 10.704 la 24.786 companii, potrivit actului normativ aprobat de guvernatorul Ciuca.
 
In acest sens, in mod corespunzator se majoreaza bugetul schemei de ajutor de stat pentru ajutorul de stat sub forma de grant la 1,93 miliarde de lei, aproximativ 390,32 milioane de euro.
 
Intreprinderile mici cu capitalizare de piata medie sunt incluse in categoria beneficiarilor eligibili in cadrul subprogramelor Garant Construct si Innovation, prin noile modificari.
 
In ceea ce priveste pragurile valorice ale ajutorului de stat, acesta se majoreaza pana la echivalentul in lei al sumei de 500.000 euro pe intreprindere/UAT-uri, echivalentul in lei a 62.000 euro/intreprindere in cazul beneficiarilor din domeniul agriculturii primare si 75.000 euro/intreprindere in cazul beneficiarilor din domeniile pescuitului si acvaculturii.
 
De asemenea, ajutorul de stat este constituit din valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare, aferente garantiei acordate, pe toata durata de valabilitate a garantiei acordate si a dobanzilor aferente creditelor/liniilor de credit, acordate pe o perioada de maximum 12 luni.
 
Respectarea pragurilor valorice este valabila si pentru refinantari.
 
Introducerea obligativitatii pentru agentii economici reprezinta o alta modificare. Aceasta se refera la cei ce acceseaza credite de investitii, fiind obligatorie prezenta dovezii achitarii obligatiilor fiscale restante si a altor creante bugetare administrate de organul fiscal central, in situatia in care acestea exista, la momentul solicitarii de garantare.
 
Prima schema de ajutor acordata mediului de afaceri prin programul initial IMM Invest a fost finalizata in 30 iunie 2022. Gradul de absorbtie a plafoanelor de garantare alocate in acest an pentru IMM Invest a fost de 120%, potrivit datelor prezentate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
 
"IMM Invest a fost principalul program guvernamental lansat inca de la debutul pandemiei Covid 19, in data de 24 aprilie 2020, fiind dedicat intreprinderilor mici si mijlocii pentru a le asigura accesul la credite bancare cu garantii de stat si costuri de finantare subventionate.
 
Bilantul celor doi ani de implementare a IMM Invest arata ca FNGCIMM a acordat 60.000 de garantii, in valoare totala de 33 miliarde lei, care au sustinut credite de 40 miliarde lei. In urma acestei injectii de capital in economia nationala au fost salvate peste un milion de locuri de munca", scrie Bursa.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: imm invest plusmajoraregarantiigarant constructinnovation

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus

de Bianca Tila
23 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost actualizat prin act normativ de catre Ministerul Finantelor. Plafonul total al garantiilor acordate prin acest...

Au fost aprobate primele garantii IMM Invest 2021

de Florin Amariei
22 Apr 2021
FNGCIMM anunta ca au fost aprobate primele garantii IMM Invest 2021, asadar programul este in derulare maxima. "Programul IMM Invest 2021,...

MFP: Oferim garantii pentru IMM-uri

de Florin Amariei
16 Mar 2020
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat ca institutia pe care o conduce va oferi garantii pentru IMM-urile din Romania. Executivul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]