Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IMM Invest va fi disponibil de marti, 28 aprilie, ora 9

de Florin Amariei 27 Apr. 2020 3564
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii romani care doresc credite garantate de stat IMM Invest vor avea posibilitatea sa le obtina de marti, 28 aprilie, ora 9:00.

Initial, IMM Invest trebuia sa fie operational inca de saptamana trecuta. Site-ul, insa, era complet blocat. Acum seful Finantelor spune ca de marti totul va fi in regula si doritorii vor putea obtine banii de care au nevoie cu garantie de la stat.
 
"Site-ul IMM Invest a fost refacut. (...) Marti, 28 aprilie, ora 9:00, IMM Invest este live si toti cei care doresc sa beneficieze de linii de credit pentru investitii/capital de lucru garantate de stat cu pana la 90% si cu dobanda subventionata 100% pot sa se inscrie in program. Acest program nu functioneaza dupa principul 'primul venit, primul servit'", a transmis Florin Citu.
 
Ministrul Finantelor a sustinut ca exista riscul ca programul IMM Invest sa fie blocat de Partidul Social Democrat in Parlament.
 
"Exista un risc. Actiunile PSD si ale acolitilor lor din Parlament. Deja voteaza impotriva legii care aproba ordonanta prin care a fost aprobat IMM Invest. Mai mult, PSD-istii vor sa opreasca acest program prin motiune. Ciolacu si gasca lui socialista fac orice sa opreasca acest program care sustine capitalul si economia privata. Asa cum au facut pana acum cu toate masurile bune luate de acest guvern", a mentionat Florin Citu.
 
Aplicatia Programului IMM Invest Romania a fost lansata initial pe data de 17 aprilie, dar aceasta s-a blocat exact la momentul deschiderii, dupa ce au fost primite 397.000 de accesari pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni.
 
Pe 17 aprilie (vineri), la ora 10:00, ministrul Finantelor anunta deschiderea inscrierilor intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria. De asemenea, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri avea o conferinta online prin care explica, printre altele, ce trebuie sa completeze cei interesati.
 
Desi conferinta rula, apareau neincetat mesaje pe Facebook, unde era transmis evenimentul, cu privire la faptul ca nu functiona site-ul. Prima data, Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM spunea ca e vorba de 150.000 de accesari pe minut si de aceea site-ul este blocat.
 
Ulterior, a spus ca este un atac informatic. La scurt timp, si ministrul Finantelor, Florin Citu, a iesit pe Facebook cu o postare in care anunta atacul, „aratand cu degetul” spre “personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul”. Nu a precizat mai exact care sunt acele personaje.
 
Tot in aceeasi zi, dupa ora pranzului, Dumitru Nancu, a tinut o conferinta de presa prin intermediul platformei Zoom, in care trebuia sa prezinte date privind atacul informatic. A prezentat cateva date, dar astea nu reprezentau, neaparat, un atac informatic. Chiar a dat de inteles ca este, de fapt, o suspiciune de atac indicand mereu spre cifra de 397.000 de accesari de minut.
 
A venit apoi si un comunicat de presa, care indica tot o suspiciune. Daca a fost sau nu atac, inca nu stim, dar celor de la FNGCIMM li s-a parut „o coincidenta stranie” ca a picat si site-ul FNGCIMM, desi este gazduit de o alta locatie.
 
Programul IMM Invest va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza sa isi asigure lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, prin accesarea unor finantari garantate.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: imm investmarticredite garantate de stat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze...

Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus

de Bianca Tila
23 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost actualizat prin act normativ de catre Ministerul Finantelor. Plafonul total al garantiilor acordate prin acest...

Au fost aprobate primele garantii IMM Invest 2021

de Florin Amariei
22 Apr 2021
FNGCIMM anunta ca au fost aprobate primele garantii IMM Invest 2021, asadar programul este in derulare maxima. "Programul IMM Invest 2021,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]