Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IMM-urile vor primi ajutor pentru realizarea de investitii si retehnologizare

de Bianca Tila 04 Aug. 2022 1636
IMM-urile vor primi ajutor pentru realizarea de investitii si retehnologizare
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a publicat Ghidul solicitantului aferent Investitiilor destinate capacitatilor de prestare de servicii si retehnologizare, in vederea refacerii capacitatii de rezilienta Actiunea 4.1.1.

Pe data de 23 august, apelul va fi deschis. "Acordam aceste finantari pentru a sprijini refacerea capacitatii de rezilienta microintreprinderilor si IMM-urilor, prin realizarea de investitii pentru dezvoltarea capacitatilor de productie sau prestare de servicii, dar si pentru retehnologizare. 
 
Sprijinim, in egala masura, si refacerea economiei grav afectata de efectele pandemiei COVID-19", a explicat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos.
 
Pentru acest proiect vor fi alocati 238.760.397 euro, suma maxima pana la care pot fi acordate fonduri este 358.140.596 euro prin aplicarea mecanismului de supracontractare prevazut de legislatia in vigoare, conform MIPE.
 
In ceea ce piveste proiectele sub incidenta ajutorului de minimis, valoarea finantarii nerambursabile este de minimum 50.000 euro si maximum 200.000 euro. De asemenea, valoarea finantarii nerambursabile pentru proiectele sub incidenta ajutorului de stat este de minimum 50.000 euro si maximum 500.000 euro. 
 
Cei ce doresc sa beneficieze de acest ajutor se pot inscrie in aplicatia IMM Recover pentru pregatirea documentelor incepand cu 16 august, data la care incepe perioada de preinscriere.
 
Depunerea propunerilor de proiecte si lansarea apelului de proiecte in aplicatia dedicata vor avea loc pe data de 23 august.
 
Ghidul solicitantului aferent Investitiilor destinate capacitatilor de prestare de servicii si retehnologizare, in vederea refacerii capacitatii de rezilienta Actiunea 4.1.1 il puteti gasi aici.
 
Mai jos puteti citi Ordinul pentru aprobarea Ghidului Solicitantului.
 
Ordin - pentru aprobarea Ghidului Solicitantului – Conditii Specifice de accesare a fondurilor, tip de  proiect "Investitii destinate capacitatilor de prestare de servicii si retehnologizarii, in vederea  refacerii capacitatii de rezilienta", aferent Programului Operational Competitivitate 2014 – 2020, Axa Prioritara 4 "Sprijinirea ameliorarii efectelor provocate de criza in contextul  pandemiei de COVID-19 si al consecintelor sale sociale si asupra pregatirii unei redresari verzi, digitale si reziliente a economiei", Prioritatea de investitii "Sprijinirea capacitatii IMM-urilor de a creste pe pietele regionale, nationale si internationale si de a se angaja in procesele de inovare", Obiectiv Specific "Consolidarea pozitiei pe piata a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19", Actiunea 4.1.1 "Investitii in activitati productive"
 
Art. 1 Se aproba Ghidul Solicitantului – Conditii Specifice de accesare a fondurilor, tip proiect "Investitii destinate capacitatilor de prestare de servicii si retehnologizarii, in vederea refacerii capacitatii de rezilienta" aferent Programului Operational Competitivitate 2014 – 2020, Axa Prioritara 4 "Sprijinirea ameliorarii efectelor provocate de criza in contextul pandemiei de COVID-19 si al consecintelor sale sociale si asupra pregatirii unei redresari verzi, digitale si reziliente a economiei", Prioritatea de investitii: "Sprijinirea capacitatii IMM-urilor de a creste pe pietele regionale, nationale si internationale si de a se angaja in procesele de inovare", Obiectiv Specific: "Consolidarea pozitiei pe piata a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19", Actiunea 4.1.1 "Investitii in activitati productive", prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
 
Art. 2 Prevederile prezentului ordin intra in vigoare incepand cu data publicarii acestuia pe pagina de internet a Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene in cadrul sectiunii „autoritati de management” , cu indicarea clara a datei respective.
 
Art. 3 Ajutoarele de stat se acorda dupa intrarea in vigoare a schemelor de ajutor de stat si de minimis incidente, dar nu mai tarziu de data de 31.12.2022. 
 
 Art. 4 Directia Generala Crestere Inteligenta, Digitalizare va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: mipeimmmarcel bolos

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]