Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR reatesta doar 30 de produse traditionale in baza noilor reglementari
In privinta atestarii produselor traditionale, noua legislatie vine cu mai multe reguli, mult mai riguroase.
In acest sens, la cinci luni de la intrarea in vigoare a acestui act legislativ, doar 10 producatori au obtinut aviz pozitiv pentru un total de 30 de produse.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
„Dupa noua legislatie din domeniul produselor traditionale au fost atestate 30 de produse realizate de 10 producatori, iar 51 de dosare de la alti 10 operatori economici au fost respinse. Acest lucru arata ca exista mai multa rigoare in verificarea documentatiei si in atestarea produselor. Deocamdata au venit si cei care aveau atestatul vechi, dar si alti producatori care vor sa se ateste pe noile conditii. E adevarat ca acum mult mai greu pot obtine atestatul de produs traditional pentru ca am introdus o serie intreaga de conditii si criterii. As putea spune ca actualele conditii sunt un pic mai drastice, dar cred ca astfel s-a facut un pas important vizavi de calitatea produsului, protectia si interesul consumatorului. Daca vrem sa iesim pe piata internationala, Romania ar trebui sa se axeze in viitor pe calitate constanta”, a declarat Viorel Morarescu, director general in Ministerul agriculturii, pentru Agerpres.
Noile reglementari arata ca produsul atestat traditional trebuie sa fie realizat din materii prime locale, sa prezinte o reteta traditionala specifica locului de prelucrare si sa aiba in procesul de obtinere si operatiuni de prelucrare manuale.
Atestatul de produs traditional cu nr. 01 a fost acordat „PAINII TRADITIONALE ADRIANA”, aceasta obtinandu-se din faina de grau alba, ce provine din zona Tara Barsei, drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, conform AgroRomania.ro. Procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual. Produsul din judetul Brasov a fost inregistrat in ,,Registrul national al produselor traditionale”, la pozitia 01.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit