Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR reatesta doar 30 de produse traditionale in baza noilor reglementari

de Adela Simonescu 22 Mai. 2014 2966
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In privinta atestarii produselor traditionale, noua legislatie vine cu mai multe reguli, mult mai riguroase.

In acest sens, la cinci luni de la intrarea in vigoare a acestui act legislativ, doar 10 producatori au obtinut aviz pozitiv pentru un total de 30 de produse.

„Dupa noua legislatie din domeniul produselor traditionale au fost atestate 30 de produse realizate de 10 producatori, iar 51 de dosare de la alti 10 operatori economici au fost respinse. Acest lucru arata ca exista mai multa rigoare in verificarea documentatiei si in atestarea produselor. Deocamdata au venit si cei care aveau atestatul vechi, dar si alti producatori care vor sa se ateste pe noile conditii. E adevarat ca acum mult mai greu pot obtine atestatul de produs traditional pentru ca am introdus o serie intreaga de conditii si criterii. As putea spune ca actualele conditii sunt un pic mai drastice, dar cred ca astfel s-a facut un pas important vizavi de calitatea produsului, protectia si interesul consumatorului. Daca vrem sa iesim pe piata internationala, Romania ar trebui sa se axeze in viitor pe calitate constanta”, a declarat Viorel Morarescu, director general in Ministerul agriculturii, pentru Agerpres.

Noile reglementari arata ca produsul atestat traditional trebuie sa fie realizat din materii prime locale, sa prezinte o reteta traditionala specifica locului de prelucrare si sa aiba in procesul de obtinere si operatiuni de prelucrare manuale.

Atestatul de produs traditional cu nr. 01 a fost acordat  „PAINII TRADITIONALE ADRIANA”, aceasta obtinandu-se din faina de grau alba, ce provine din zona Tara Barsei, drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, conform AgroRomania.ro. Procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual. Produsul din judetul Brasov a fost inregistrat in ,,Registrul national al produselor traditionale”, la pozitia 01.




Tags: atestat produs traditonalatestare produse traditionale

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]