Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai multi bani de la UE pentru agricultura din Romania

de Ilinca Dobrescu 25 Mar. 2014 2503
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Romania a solicitat cresterea cofinantarii UE pentru proiectele de promovare a produselor agroalimentare in tarile aflate sub asistenta financiara internationala sau care au un acord cu FMI si UE.", a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, luni, la Bruxelles.

Mai mult, la Congresul pentru Agricultura si Pescuit de la Bruxelles, ministrul a insistat pentru mentinerea cotei de finantare a agentilor economici participanti la program la nivelul actual de 20%.

„(...) Odata cu aprobarea acestor schimbari prin Politica Agricola Comuna (PAC), vom avea acces in primul rand la sume mai mari, pentru ca suma a crescut la 200 de milioane de euro pentru toate statele membre, deci implicit va fi o crestere pentru fiecare stat membru”, a declarat Constantin pentru Agerpres.

Daniel Constantin a expicat ca pana acum contributia era de 50% din partea Comisiei Europene, 30% a statului membru si 20% din partea agentului economic.

Conform Agerpres, Romania a solicitat, alaturi de Cipru si Portugalia, ca cele trei tari aflate sub asistenta financiara internationala sau intr-un acord cu FMI si UE sa poata avea o cofinantare mai mare cu 10%.

"Solutia de compromis la care cred ca s-a ajuns astazi este aceea ca pe noua propunere participarea agentului economic sa nu fie mai mare de 20%, deci exact atat cat este în prezent, CE sa cofinanteze 75%, statul membru nu mai cofinanteaza. Romania, in urma solicitarii pe care a avut-o alaturi de Cipru, a obtinut nu 10%, dar o crestere cu 5% a procentului de cofinantare al UE, atata timp cat suntem sub asistenta financiara internationala. Sper sa se concretizeze aceasta propunere în cadrul discutiilor de astazi si sa incepem odata cu implementarea noii PAC actiunile de promovare pe acest nou principiu", a mai declarat ministrul.




Tags: bani pentru agriculturafonduri agriculturaafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]