Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MAT: Beneficiarii Masurii Microgranturi - sesiunea 2 trebuie sa depuna raportul de progres

de Bianca Tila 24 Aug. 2022 1162
MAT: Beneficiarii Masurii Microgranturi - sesiunea 2 trebuie sa depuna raportul de progres
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Beneficiarii celei de-a doua sesiuni a Masurii "Microgranturi" trebuie sa depuna raportul de progres in 90 de zile de la incasarea banilor, impreuna cu documnetele aferente, informeaza Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, intr-un comunicat de presa transmis Agerpres.

In termen de 90 de zile calendaristice de la momentul incasarii ajutorului financiar, beneficiarii Masurii "Microgranturi" - sesiunea a doua trebuie sa depuna raportul de progres.
 
"Fac apel catre toti profesionistii si antreprenorii care au aplicat cu succes in cadrul celui de-al doilea apel al Masurii "Microgranturi", sa respecte termenul legal pentru transmiterea raportului de progres, prevazut in procedura de implementare, precum si in contractul de finantare. 
 
Nu ne dorim ca banii sa revina in bugetul ministerului, ci sa ramana la beneficiari! Subliniez acest lucru, mai ales in contextul in care, la inceputul anului, am fost nevoiti sa luam masuri urgente pentru repunerea in termen a peste 7.000 de operatori economici, care, in cadrul primului apel al aceleiasi scheme de ajutor de stat, dar si in cadrul Masurii 2 - Granturi pentru capital de lucru, nu au depus la timp documentele si drept consecinta, s-au gasit in ipostaza de a returna granturile primite. In acest mod, am reusit sa evitam o situatie absolut nedorita!", sustine ministrul Daniel Cadariu.
 
In cazul in care termenul de depunere a documnetelor solicitate este depasit, se impune returnarea grantului primit si a dobanzilor aferente conform procedurii de implementare a programului.
 
In ceea ce priveste platile pentru cea de-a doua sesiune a Masurii "Microgranturi", acestea au fost realizate in doua transe. In perioada aprilie - august s-a realizat prima transa catre aplicantii care au avut atribuite numerele RUE intre 1 si 20.000, iar ulterior celor cu numerele RUE 20.001 - 33.555. 
 
De asemena, ajutorul financiar nerambursabil a avut o valoarea maxima de 2.000 euro/beneficiar.
 
Schema de ajutor de stat a fost bugetata din sumele ramase neutilizate in cadrul primei sesiuni, mai exact 100 de milioane de euro, din care 85 de milioane de euro din Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020 si 15 milioane de euro din cofinantarea de la bugetul de stat. 
 
Masura "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile" face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin Ordonanta de Urgenta nr. 130/31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completarile si modificarile ulterioare.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: matmicrogranturisprijin financiar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

Ajutor de stat. Sprijin financiar pentru firmele din industria prelucratoare

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Firmele din industria prelucratoare vor putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului de pana la 200.000 de euro. Companiile...

Guvernul a aprobat ajutorul pentru IMM-urile din agricultura. Bolos: Deschiderea apelului - pe 27 mai 2022 pentru microgranturi, respectiv 26 mai 2022 pentru granturi capital de lucru

de Idei de afaceri
06 Mai 2022
Ajutorul de 300 de milioane de euro pentru IMM-urile din agricultura a fost aprobat in sedinta de Guvern de vineri. Potrivit unui anunt al...

MAT, 12 programe pentru IMM-uri

de Florin Amariei
07 Ian 2022
MAT anunta ca va lansa 12 programe pentru IMM-uri si companii din turism! "Imi doresc sa intaresc dialogul social cu toti participantii din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]