Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP anunta ca MRR va fi disponibil in februarie

de Florin Amariei 20 Ian. 2021 2395
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta ca Mecanismul de Redresare si Rezilienta (MRR) va fi disponibil in februarie, asadar afacerile vor avea parte de noi oportunitati de finantare.

„Implementarea Mecanismului de Redresare si Rezilienta a fost unul dintre principalele puncte pe agenda reuniunii Consiliului de Afaceri Economice si Financiare (Ecofin) din 19 ianuarie 2021, desfasurata in regim de videoconferinta. Regulamentul privind Mecanismul de Redresare si Rezilienta urmeaza sa fie adoptat in cursul lunii februarie, iar dupa momentul respectiv statele membre pot trimite oficial Planurile Nationale de Redresare si Rezilienta pentru evaluare si aprobare”, arata Ministerul de Finante.
 
La sfarsitul lui decembrie, Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord privind Mecanismul de Redresare si Rezilienta, din care Romania va primi 30,5 miliarde de euro. Mecanismul de Redresare si Rezilienta, in valoare de 672,5 miliarde de euro, este cel mai important pilon al Planului European de Redresare de 750 de miliarde de euro.
 
Ministrul finantelor, Alexandru Nazare, a subliniat importanta operationalizarii cat mai rapide a acestui mecanism si a amintit ca Romania a trimis spre consultare un proiect al planului in cursul lunii noiembrie 2020, acesta fiind in prezent pe agenda de lucru a Comisiei Europene.
 
Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a mentionat ca toate planurile de reforma primite pana in prezent sunt in stadiu de proiect si a subliniat importanta transmiterii cat mai rapide a variantelor de lucru finale de catre statele membre.
 
„Doresc, in primul rand, sa felicit atat Presedintia germana pentru obtinerea acordului pe dosarul privind Mecanismul de Redresare si Rezilienta, cat si Presedintia portugheza pentru continuarea eforturilor de implementare. Mecanismul reprezinta cea mai buna dovada a capacitatii UE de a invata din lectiile trecutului si de a livra rezultate concrete, operationale, in pofida conditiilor de criza actuale”, a mentionat Alexandru Nazare.
 
Un alt element subliniat de catre ministrul de Finante a fost ca sistemele de control aferente mecanismului nu trebuie sa ingreuneze implementarea, idee sustinuta de altfel de mai multi reprezentanti ai statelor membre.
 
Ministrii finantelor din UE au discutat si despre concluziile Raportului privind Mecanismul de Alerta 2021, respectiv proiectul de recomandare pentru politica economica a zonei euro. Acestea vor fi aprobate ulterior prin procedura scrisa.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mfpmrrfinantaremecanism reziliere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]