Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: Au fost inregistrate 37.000 de cereri prin IMM Invest. Primii bani deja au fost primiti

de Florin Amariei 05 Mai. 2020 3160
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

MFP arata ca marti s-au numarat 37.000 de cereri inregistrate pentru finantarea aferenta IMM Invest, iar primii bani deja au fost primiti de o companie solicitanta.

"In ceea ce priveste Programul IMM Invest, sunt 37.000 de cereri, care inseamna un numar de 494.500 de angajati. Sunt 8.200 de intreprinderi mici, 2.400 de intreprinderi mijlocii si 26.300 de microintreprinderi. Cele mai multe cereri vin din Bucuresti (7.200), urmat de Cluj (2.000), Ilfov (1.700), Constanta (1.600), Timis (1.500), Brasov (1.400), Bihor (1.300), Prahova (1.300)", a declarat marti ministrul de Finante, Florin Citu, intr-o conferinta de presa online.
 
Sectoarele in care exista cereri sunt din transporturi, constructii de cladiri, restaurante si alte activitati de servicii si alimentatie, fabricarea bauturilor, comert cu amanuntul, activitati centrale ale birourilor administrative, comert cu ridicata si amanuntul, activitati juridice si contabile.
 
"Astazi, la sapte zile dupa ce a fost facuta prima cerere, avem si o prima companie care a luat un imprumut de la o banca. Este prima companie care a depus cerere si pentru capital de lucru  si pentru investitii. Este un record pentru un astfel de sistem", a mai spus Citu.
 
Plafonul programului, de 15 miliarde lei, ar putea fi extins.
 
"Ne uitam la IMM Invest cum va functiona si apar discutii daca plafonul trebuie marit sau nu. Haideti sa vedem intai cum functioneaza acest plafon de 15 miliarde de lei, cand se epuizeaza, daca se epuizeaza. Suntem pregatiti, daca programul este un succes, sa extindem plafonul. Ceea ce face foarte bine acest program este de a permite acelor IMM-uri care nu ar fi putut sa aiba acces la finantare, sa aiba acea finantare, pentru ca sunt in parteneriat cu statul roman", afirma Citu.
 
In Romania sunt peste 400.000 de IMM-uri, dar foarte putine, 30.000, aveau credite la banci.
 
Odata cu criza economica si de sanatate, indicatorii acestor companii s-au inrautatit, precizeaza ministrul de Finante.
 
"Fara acest tip de program, fara un program in care statul garanteaza o mare parte din imprumut, ar fi fost foarte greu pentru aceste companii sa aiba acces la credite. Aici este rolul acestui instrument, unde statul isi asuma alaturi de sistemul financiar bancar un risc, dar in acelasi timp stim ca este un risc care va plati in viitor, pentru ca cei care iau azi imprumuturi vor duce economia mai departe", adauga oficialul.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mfpimm investfinantarecereri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
06 Sep 2023
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]