Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: Oferim garantii pentru IMM-uri

de Florin Amariei 16 Mar. 2020 2909
4.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat ca institutia pe care o conduce va oferi garantii pentru IMM-urile din Romania.

Executivul intentioneaza sa acorde IMM-urilor garantii pentru a avea acces la capital de lucru cu dobanda zero, in valoare de maximum 10 milioane lei, impactul pozitiv in economie fiind estimat la circa 70 miliarde lei, a scris, duminica seara, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finantelor, Florin Citu.
 
"O mica parte din pachetul substantial de sustinere a economiei. Suntem gata sa oferim garantii pentru ca IMM-urile sa aiba acces la capital de lucru cu dobanda zero, fara alte comisioane, cu perioada de gratie extinsa, in valoare de pana la 10 miliarde lei. Impactul pozitiv in economie (este) estimat la aproximativ 70 miliarde lei", a scris Citu pe pagina de socializare.
 
Acesta declarase sambata ca economia Romaniei va avea nevoie, daca ultimele estimari privind cresterea economica in Uniunea Europeana se adeveresc, de un pachet substantial de resurse financiare, de cel putin 1% din PIB.
 
Va reamintim ca luni, la Guvern, vor avea loc mai multe sedinte de lucru pentru stabilirea unor masuri de contracarare a efectelor produse de epidemia de COVID-19.
 
De la ora 11,00, este programata o sedinta de lucru pentru "stabilirea criteriilor pentru aplicarea masurilor de sprijin in domeniile economice afectate", la care urmeaza sa participe, printre altii, reprezentanti, la nivel tehnic, ai Cancelariei prim-ministrului, Administratiei Prezidentiale, Ministerului Finantelor Publice, Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, Institutului National de Statistica, Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, potrivit agendei publicate de Danca pe Facebook.
 
Totodata, de la ora 14,00, va avea loc o sedinta de lucru cu sectoarele economice critice, cele mai expuse la criza coronavirusului, unde vor fi prezenti la nivel tehnic delegati ai Cancelariei prim-ministrului, Administratiei Prezidentiale, Ministerului Finantelor, Ministerului Economiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Patronate - Transporturi, Turism, Horeca.
 
O alta sedinta de lucru cu sectoarele economice esentiale pentru functionarea economiei este programata de la ora 16,00, cu participarea unor decidenti din partea Cancelariei prim-ministrului, Administratiei Prezidentiale, Ministerului Finantelor, Ministerului Economiei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Patronate - Retail, Farma, Utilitati, Comunicatii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mfpgarantiiimm-uricovid-19

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus

de Bianca Tila
23 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost actualizat prin act normativ de catre Ministerul Finantelor. Plafonul total al garantiilor acordate prin acest...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]