Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Energiei: Proiecte de un miliard de euro finantate prin PNRR

de Bianca Tila 28 Nov. 2022 883
Ministerul Energiei: Proiecte de un miliard de euro finantate prin PNRR
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Energiei are in analiza proiecte in valoare totala de un miliard de euro, care ar urma sa fie finantate prin PNRR. Proiectele au drept scop realizarea de capacitati de producere a electricitatii din surse regenerabile, a hidrogenului si a energiei in cogenerare de inalta eficienta, potrivit secretarului de stat in cadrul institutiei, Dan Dragan.

"Prin Planul National de Redresare si Rezilienta avem aproximativ 1,6 miliarde de euro, iar prin Fondul pentru Modernizare, care se intinde pana in 2030, alocarile sunt la acest moment, la valoarea certificatului de dioxid de carbon, de circa 16 miliarde de euro. 
 
Din aceste alocari, deja sunt in analiza proiecte de aproximativ un miliard de euro pe PNRR, pentru productia de energie din surse regenerabile si productia de hidrogen si cogenerare de inalta eficienta", a aratat Dragan intr-o conferinta.
 
In ceea ce priveste Fondul de Modernizare, au fost alocate sume in valoare de 2,5 miliarde de euro. Ministerul Energiei va veni in primul trimestru al anului viitor cu noi apeluri de proiecte in valoare de 2 - 2,3 miliarde de euro.
 
"Capacitatile care pot fi repede puse in functiune sunt cele regenerabile. Speram ca prin aceste capacitati pe care Romania le va pune in functiune in urmatorii 2-3 ani sa avem cantitati noi de electricitate generate de capacitatile noi de productie care sa asigure un pret echitabil si sa putem exporta nu doar electricitate, ci si securitate in plan regional", a completat Dragan.
 
In acest moment, Romania ajuta Republica Moldova cu furnizarea de electricitate, cu scopul de a trece peste perioada grea pe care o traverseaza.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: pnrrministerul energieiproiecte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie

de Bianca Tila
13 Sep 2022
Perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor a fost prelungita pana la data de 1 octombrie 2022. Obiectivul acestora este de a sprijini...

Fondurile din PNRR pentru dezvoltarea localitatilor pot fi accesate incepand de luni

de Bianca Tila
11 Mai 2022
Incepand de luni se vor putea accesa fonduri din PNRR pentru dezvoltarea localitatilor, a anuntat Cseke Attila, Ministrul Dezvoltarii. Autoritatile...

PNRR aduce 2,55 miliarde euro pentru afaceri

de Idei de afaceri
02 Nov 2021
IMM-urile si companiile mari vor putea in curand accesa cele 2,55 miliarde euro disponibile prin PNRR. Banii vor fi disponibili incepand cu 2022....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]