Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus

de Bianca Tila 23 Aug. 2022 1207
Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul IMM Invest Plus a fost actualizat prin act normativ de catre Ministerul Finantelor. Plafonul total al garantiilor acordate prin acest program s-a majorat cu peste 10 miliarde de lei, potrivit unui comunicat.

IMM Invest Plus este un program ce faciliteaza accesul la finantare al firmelor care nu au sumele necesare pentru proiectele de investitii si pentru continuarea activitatii.
 
"Venim in intampinarea beneficiarilor Cadrului temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei, ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei, si in acelasi timp ne aliniem cu modificarile in domeniu. 
 
Am considerat ca este foarte important sa fim din nou alaturi de mediul de afaceri si sa asiguram banii necesari pentru desfasurarea normala a activitatii IMM-urilor, intr-o perioada dificila din cauza crizei energetice si a razboiului din Ucraina. 
 
Continuarea activitatii economice si mentinerea numarului de salariati este prioritara pentru noi, deoarece astfel putem evita o problema cu mare impact social", a subliniat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.
 
Printre modificarile aduse programului se numara si ajutoarele acordate in baza schemelor din Cadrul temporar Ucraina. Acestea sunt rambursate inaintea acordarii unor noi ajutoare in temeiul aceluiasi Cadru, ce nu se cumuleaza la momentul depasirii plafonului prevazut de lege.
 
Pragurile valorice ale ajutorului de stat beneficiara de majorari. De asemenea, ajutorul de stat este constituit din valoarea comisionului de risc, a celui de administrare, aferent garantiei pe toata durata de valabilitate a acestuia si a dobanzilor aferente creditelor/liniilor de credit, acordate pe o perioada de maximum 12 luni.
 
In ceea ce priveste noile praguri, acestea se inscriu pana la 500.000 pe intreprindere/UAT-uri, repectiv 62.000 euro/intreprindere in cazul beneficiarilor din domeniul agriculturii primare si 75.000 euro/intreprindere in cazul celor din domeniile pescuit si acvacultura. Aceste praguri valorice raman in picioare si se aplica si in cazul refinantarilor.
 
"Se majoreaza totodata plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat cu 10,25 miliarde lei, respectiv de la 7,5 miliarde lei la 17,75 miliarde lei concomitent cu cresterea bugetului schemei de ajutor de stat la 1,93 miliarde lei si majorarea numarului de beneficiari la 24.786", scrie Agerpres.
 
Ajutorul de stat sub forma grantului va fi virat trimestrial in contul Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Fondul Roman de Contragarantare sau Fondul de Garantare a Creditului Rural.
 
De asemenea, documentul prevede includerea categoriei beneficiarilor eligibili pentru componenta Garant Construct si Innovation si intreprinderile mici cu capitalizare de piata medie. 
 
Programul IMM Invest Plus poate fi accesat pana la 31 decembrie 2022, precizeaza Ministerul Finantelor.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: imm invest plusministerul finanteloradrian caciu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

Ministerul Finantelor a atras 75 milioane de lei de la banci

de Bianca Tila
29 Aug 2023
Ministerul Finantelor atras 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a imprumutat 678 milioane de lei, printr-o...

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze...

Ministerul Finantelor: Suplimentare de 1 miliard de lei

de Bianca Tila
10 Aug 2022
Ministerul Finantelor aduce noutati asupra schemei de ajutor pentru investitii mari. Bugetul maxim al schemei aprobate prin HG 807/2014 va fi majorat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]