Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Finantelor: Suplimentare de 1 miliard de lei

de Bianca Tila 10 Aug. 2022 1461
Ministerul Finantelor: Suplimentare de 1 miliard de lei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor aduce noutati asupra schemei de ajutor pentru investitii mari. Bugetul maxim al schemei aprobate prin HG 807/2014 va fi majorat cu un miliard de lei, mai exact de la 6,38 miliarde de lei la 7,38 miliarde de lei, potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Finantelor.

Ministerul Finantelor a derulat o sesiune de inregistrare a cererilor de acord pentru alocarea fondurilor respective, in perioada 15 iunie - 16 iulie 2022, referitoare la finantarea unor investitii mai mari de 1 milion de euro. Initial, sesiunea a avut un buget de cel putin 700 milioane de lei cu posibilitatea de suplimentare.
 
In acest sens, investitorii au prezentat un interes crescut si au fost depuse 193 de cereri de finantare. In vederea acordarii finantarii, punctajul s-a realizat pe baza criteriilor de evaluare prevazute de HG nr. 807/2014:
 
- valoarea investitiei 
 
- tipul investitiei initiale 
 
- locul in care se va face investitia
 
- rentabilitatea cifrei de afaceri- in cazul intreprinderilor in activitate 
 
- valoarea capitalului subscris si vnrsat - in cazul intreprinderilor nou infiintate
 
Ulterior procesului de ordonare pe baza punctajului obtinut, proiectele de investitii cu o valoare totala de aproximativ 3,2 miliarde de lei vor intra in analiza. De asemenea, proiectele implicate sunt cele ce solicita un ajutor de stat de aproximativ 682,8 milioane de lei, in domenii precum industria alimentara, piese auto, materiale de constructii si productia de hartie.
 
Schema de ajutor de stat prin care microintreprinderile si IMM-urile din Romania vor fi finantate cu 358 milioane de euro a fost aprobata, ieri, de Comisia Europeana. Sprijinul financiar se va acorda sub forma de subventii directe. 
 
Scopul acestei masuri este de a ajuta companiile sa finanteze investitii in active tangibile si intangibile, depasind deficitul de investitii acumulat in economie. In cadrul acestei scheme de ajutor vor putea beneficia aproximativ 1.000 de companii.
 
Schema de ajutor este in conformitate cu conditiile cadrului temporar, potrivit Comisiei de la Bruxelles. De asemenea, ajutorul nu va putea depasi 1% din bugetul total per beneficiar. Aceasta vizeaza investitii in activele tangibile si intangibile, insa nu se va axa pe investitii financiare si nu va depasi nivelul maxim prevazut in Cadrul temporar pentru masuri de ajutor de stat. 
 
Ajutorul se va acorda pana la data de 31 decembrie 2022.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: ministerul finantelorschema de ajutor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ministerul Finantelor a atras 75 milioane de lei de la banci

de Bianca Tila
29 Aug 2023
Ministerul Finantelor atras 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a imprumutat 678 milioane de lei, printr-o...

Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus

de Bianca Tila
23 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost actualizat prin act normativ de catre Ministerul Finantelor. Plafonul total al garantiilor acordate prin acest...

Start-up Nation 2017: In Monitorul Oficial s-a publicat schema de ajutor de minimis

de Alina Constantinescu
13 Iun 2017
Potrivit unui anunt oficial al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, incepand cu data de 15 iunie 2017, ora 10.00, va...

Start-up Nation 2017: In Monitorul Oficial s-a publicat schema de ajutor de minimis

de Alina Constantinescu
13 Aug 2017
Potrivit unui anunt oficial al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, incepand cu data de 15 iunie 2017, ora 10.00, va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]