Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministru: Toate creditele bugetare, alocate pentru Start-Up Nation

de Florin Amariei 14 Nov. 2019 2955
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri promit ca toate creditele bugetare necesare pentru platile catre beneficiarii Start-Up Nation vor fi alocate.

In prezent, 500 de beneficiari ai Start-up Nation sunt blocati la plata din cauza lipsei fondurilor, problemele agravandu-se in fiecare zi, informeaza un comunicat al ministerului de resort, dupa sedinta de analiza pe stadiul editiei a doua a programului, coordonata de ministrul Virgil Popescu.
 
Bugetul alocat initial schemei de minimis pentru anul bugetar 2019 a fost de 383,5 milioane lei credite de plata. La solicitarea Ministerului Finantelor Publice, in luna iunie, fostul ministru pentru mediul de afaceri a disponibilizat suma de 100 milioane lei, reprezentand credite de plata in cadrul programului Start-up Nation. Cu toate acestea, la rectificarea bugetara, aprobata de catre fostul guvern in luna august, prin OUG 12/2019, s-au redus din nou creditele bugetare aferente programului, cu suma de 232,5 milioane lei lei, in conditiile in care in aceeasi luna, august, a inceput etapa de depunere a deconturilor si efectuare a platilor pentru beneficiarii Start-up Nation.
 
Potrivit sursei citate, din lipsa fondurilor, in acest moment, platile catre beneficiari sunt blocate.
 
"Este inca o dovada de inconstienta si sfidare la adresa mediului de afaceri facuta de fostul guvern. Vom debloca aceasta situatie urgent. La urmatoarea rectificare bugetara vor fi alocate toate creditele bugetare necesare efectuarii platilor pana la sfarsitul anului. Ii asigur pe beneficiarii care au semnalat ca au probleme ca vor avea fondurile necesare pentru continuarea activitatii. Apoi, prin Legea bugetului de stat pe anul 2020, vor fi acordate restul de credite bugetare necesare tuturor platilor, pana la finalul anului 2020", a spus ministrul Virgil Popescu.
 
In aceeasi situatie, de blocaj al platilor, se afla proiectele pe fonduri europene derulate de Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovarea Exportului din Iasi, Cluj, Brasov si Tg. Mures.
 
"Constat un dezinteres total al fostei guvernari in privinta absorbtiei fondurilor europene. Am decis deblocarea acestor proiecte prin redistribuirea fondurilor disponibile din cadrul ministerului pe titlul bugetar destinat proiectelor cu finantare europeana, iar pana la sfarsitul acestei saptamani, fondurile necesare vor fi distribuite catre aceste agentii", a completat ministrul Economiei.
 
Potrivit sursei citate, fostul ordonator nu a alocat la timp bugetele necesare derularii proiectelor si a diminuat, la rectificarea din august, bugetele alocate proiectelor europene cu suma de 10 milioane lei, fapt ce a condus la blocajul existent la aceasta data.
 
Start-up Nation va continua, promovand performanta antreprenoriala, inovarea si introducerea de noi tehnologii care sa permita IMM-urilor infiintate prin program sa se poata autosustina si dupa perioada implementarii programului, se mai arata in comunicatul ministerului.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fonduristart-up nationcredite bugetare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

Fondurile din PNRR pentru dezvoltarea localitatilor pot fi accesate incepand de luni

de Bianca Tila
11 Mai 2022
Incepand de luni se vor putea accesa fonduri din PNRR pentru dezvoltarea localitatilor, a anuntat Cseke Attila, Ministrul Dezvoltarii. Autoritatile...

Start-Up Nation 2022. Cand se relanseaza programul dedicat romanilor care vor sa inceapa o afacere. Conditii de finantare

de Idei de afaceri
11 Apr 2022
Programul Start-Up Nation 2022, aflat la a treia editie, va fi lansat pana la mijlocul lunii mai, anunta Ministerul Antreprenoriatului si Turismului,...

Ministru: Start-up Nation revine in aprilie sau mai

de Florin Amariei
25 Feb 2022
Programul Start-up Nation revine in 2022, conform ministrului Cadariu care a confirmat ca ar putea incepe in aprilie sau mai. Ministerul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]