Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila 06 Dec. 2022 692
MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din Romania au capital romanesc.

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene sprijina IMM-urile prin instrumente de finantare in perioada de criza pentru sustinerea acestor afaceri, potrivit ministrului de resort, Marcel Bolos, la o dezbatere de specialitate.
 
"99% din IMM-urile din Romania sunt capital romanesc, iar din aceasta perspectiva Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la ceea ce inseamna instrumentele de finantare in plina perioada de criza pentru sprijinirea IMM-urilor. 
 
Si daca in Planul National de Redresare si Rezilienta avem un capitol dedicat in exclusivitate instrumentelor financiare si un buget generos, de 1,2 miliarde de euro, pentru instrumentele financiare, in Politica de Coeziune am lucrat si lucram in continuare cu granturile pentru capital de lucru, pe de o parte, si pe de alta parte cu granturile pentru investitii. Aici avem si o componenta de cofinantare. 
 
Sunt bucuros ca, in acest parteneriat al nostru, MIPE cu sistemul bancar, am gasit intelegere si deschidere si lucram foarte bine in acest parteneriat cu o serie de institutii bancare de seama din sistemul bancar romanesc, astfel incat toate aceste programe pe care le avem la finantare sa poata sa fie duse la bun sfarsit", a subliniat Bolos.
 
De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a subliniat faptul ca ar trebui creat un parteneriat cu fondurile private de investitii. Acest pas ar dezvolta sectorul investitiilor.
 
"(...) am avut discutii cu domnul ministru al Finantelor si din aceasta perspectiva am gasit sustinere, pentru ca atat banii din Planul National de Redresare si Rezilienta pentru instrumente financiare de tip private equity sa fie apoi cumva gasit un fel de 'parteneriat' cu fondurile de investitii private, incat usor-usor pentru mediul de afaceri sa deschidem aceasta perspectiva care cred eu ca este una foarte inovativa si noua. Inca n-avem o astfel de piata dezvoltata in Romania si bugetul pe care il avem in PNRR pentru investitii de tip private equity este de 400 milioane de euro. 
 
Practic, suntem intr-un moment de rascruce din aceasta perspectiva si sper ca intr-un final mecanismele noastre institutionale si financiare sa poata fi gandite, astfel incat oportunitatea si inceputul modernizarii si utilizarii de instrumente financiare moderne in Romania sa fie unul facut cu dreptul si sa putem mai apoi sa multiplicam la scara nationala pentru o crestere economica sanatoasa", a afirmat Marcel Bolos.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: marcel bolosmipeimminstrumente de finantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]