Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MLPDA anunta noi finantari pentru investitii

de Florin Amariei 05 Feb. 2020 2581
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Lucrarilor Publici, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) anunta noi finantari pentru investitii. Sunt cinci noi astfel de initiative.

Reprezentantii Companiei Nationale de Investitii S.A. au semnat, in prezenta domnului Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, 5 noi contracte de finantare, in valoare totala de peste 47,3 milioane de lei.
 
Este vorba de:
  • reabilitarea si modernizarea sediului Tribunalului Hunedoara si a Judecatoriei Deva (jud. Hunedoara);
  • consolidarea versantului si modernizarea DJ 293, Dumeni Havarna, km 8+100 - 9+000 (jud. Botosani);
  • refacerea unui sector de drum in comuna Aricestii Zeletin (jud. Prahova);
  • construirea unui centru cultural in localitatea Suseni (jud. Arges);
  • construirea unei sali de sport in localitatea Buleta, comuna Mihaesti (jud. Valcea).
  • sediul Tribunalului Hunedoara si a Judecatoriei Deva este o cladire monument, inclusa in zona de protectie a Ansamblului urban "Bd. 1 Decembrie 1918" din mun. Deva. Cladirea prezinta o serie de degradari care necesita interventii, iar lucrarile de reabilitare si modernizare vor viza si adaptari functionale pentru crearea unui flux optim spre o sala de judecata atat a completului de judecata, cat si a detinutilor, sau adaptari la normele actuale privind circulatia neingradita a persoanelor cu dizabilitati. Astfel, principalele categorii de lucrari vor avea in vedere inlocuirea invelitorii acoperisului, lucrari de consolidare, refacere fatade, refacere instalatii sanitare si de incalzire, realizare rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati, inlocuire tamplarie etc. Valoarea totala a contractului este de 23,98 milioane lei.
 
In cazul lucrarilor de consolidare a versantului si modernizare a DJ 293, Dumeni - Havarna la km 8+100 - 9+000 (jud. Botosani), este vorba de interventii necesare asupra unui sector de drum afectat de o alunecare de teren, activa de 50 de ani. Lucrarile vor avea in vedere:
  • realizarea unui zid de sprijin din beton armat pe piloti, prin:
  • sistem de drenaj de suprafata cu o lungime de 450 de metri;
  • structura de sprijin de suprafata;
  • structura de sprijin pe piloti;
  • amenajarea suprafetei versantului si lucrari de vegetalizare pe o suprafata de 19.000 mp;
  • realizarea unui podet din beton armat cu o lungime totala de 6 m, actualul podet nerespectand normele actuale pentru un drum judetean din punctul de vedere al elementelor de gabarit si al clasei de incarcare si prezentand o serie de deficiente structurale.
 
Valoarea totala a proiectului se ridica la 9,93 milioane de lei.
 
Investitia din comuna Aricestii Zeletin (jud. Prahova) vizeaza un sector de drum care, in anul 2018, a fost afectat de o alunecare de teren si pe care, in prezent, accesul cetatenilor, dar mai cu seama al serviciilor de urgenta (pompieri, salvare, politie), se desfasoara cu dificultate. Astfel, in cadrul contractului se va reabilita un sector de drum si se vor realiza doua podete, precum un sistem de drenare si de semnalizare rutiera. Valoarea totala a proiectului este de 563.564 lei.
 
Proiectul de construire a unui centru cultural in localitatea Suseni (jud. Arges) are drept scop oferirea conditiilor necesare celor peste 3.400 de cetateni din comuna care are in componenta 10 sate si care, in prezent, nu beneficiaza de un centru in care sa se desfasoare activitatile culturale. Noua cladire va avea o suprafata de 905 mp si va fi prevazuta cu o sala de spectacole cu o capacitate de 188 de locuri, spatiu expozitional si spatiu dedicat bibliotecii. Totodata, au fost prevazute in proiect si realizarea a 15 locuri de parcare. Valoarea totala a proiectului este de 5,5 milioane de lei.
 
Sala de sport din localitatea Buleta, comuna Mihaesti (jud. Valcea) este o investitie realizata dupa un proiect tip al CNI, la solicitarea primariei Mihaesti.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mlpdafinantariinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie

de Bianca Tila
13 Sep 2022
Perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor a fost prelungita pana la data de 1 octombrie 2022. Obiectivul acestora este de a sprijini...

OxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro

de Bianca Tila
16 Aug 2022
Startup-ul romanesc deep-tech pentru industria auto, OxidOS, anunta finalizarea unei prime runde de investitii de tip seed in valoare de 1,2 milioane...

IMM-urile vor primi ajutor pentru realizarea de investitii si retehnologizare

de Bianca Tila
04 Aug 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a publicat Ghidul solicitantului aferent Investitiilor destinate capacitatilor de prestare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]