Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modalitati la indemana de finantare a afacerii tale

de Silviu Marian Banila 08 Dec. 2014 4301
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Capacitatea de a strange bani pentru afacere este un element hotarator. Potrivit statisticilor, jumatate din cei care vor sa-si deschida o afacere se confrunta cu problema gasirii unei finantari.

Totodata, ei se bazeaza cu precadere pe fondurile personale si banii rudelor si ai prietenilor.

Imprumuturile bancare ocupa o treime din fondul total de investitii. Spre exemplu, in cazul unui magazin, se prefera foarte rar alta forma de finantare decat cele clasice, enuntate mai sus. Atat firmele producatoare de bunuri cat si cele prestatoare de servicii au apelat la serviciile bancare.

Firmele de bunuri au inregistrat un procent de refuz de 5%din partea bancilor, in timp ce firmele prestatoare de servicii s-au confruntat cu un refuz in proportie de 18%. Cel mai frecvent motiv pentru care bancile nu accepta sa ofere imprumuturi pentru infiintarea unui magazin de antichitati este lipsa de fonduri colaterale.

Obtinerea finantarii poate fi o piatra de moara, asa ca antreprenorii se axeaza pe cai adiacente de obtinere a fondurilor. De multe ori, banca solicita o investitie minima personala de 20-25% din bunuri.

Efectele bancare, asigurarile de viata si alte bunuri din seif trebuie folosite cu dibacie, pentru a nu periclita siguranta intregii familii. Mai exact, suntem siguri ca putem da banii inapoi? Sau intram intr-un carusel al desertaciunii? Trebuie epuizate toate incercarile de finantare personala a magazinului de antichitati. Daca acestea s-au naruit, apelam, fara sa vrem, la banci. Dupa cum subliniam mai sus, bancile doresc o implicare financiara personala, pentru a se asigura de o amortizare a factorilor de risc.

Cu cat solicitantul de credit se implica mai putin in afacere din aceasta perspectiva, cu atat bancile devin mai sceptice in privinta fiabilitatii investitiei.

Accesarea unui credit de consum ar putea reprezenta un pas inainte in deschiderea magazinului de vechituri rare. Trebuie insa sa oferim garantii peste garantii, ipoteci, bunuri si alte formalitati riguroase.

Sistemul leasing are, de asemenea, oferte pentru noi. Unele companii le ofera firmelor mici sansa de a achizitiona echipamente la preturi mici, in schimbul unei cotizatii lunare. Leasingul prezinta insa avantaje si dezavantaje, atat pentru cel care imprumuta, cat si pentru cel care primeste.

De asemenea, puteti vinde obiectele de colectie spre alte companii, fara sa mai asteptati 60-90 de zile un eventual cumparator. Puteti aborda si sursele guvernamentale, creditele oferite pentru micii intreprinzatori.



Tags: finantaresurse de finantarefonduribaniafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]