Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi finantari UE pentru microintreprinderi, in 3 regiuni

de Marian Curelaru 17 Mar. 2014 1954
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Microintreprinderile din trei regiuni (Nord-Est, Sud Muntenia si Nord-Vest) pot obtine fonduri europene pentru investitii. Gabriel Friptu, seful Directiei Generale Fonduri Europene din Ministerul Dezvoltarii Regionale a explicat pentru EurActiv ca fondurile provin din diferite economii realizate pe liniile de finantare din Axa 4 a Programului Operational Regional. Valoarea insumata disponibila este de circa 23 milioane euro.

Cererea de proiecte a fost lansata in cadrul componentei 4.3. a Programului Operational Regional  2007-2013: Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor a fost relansata, pentru cele trei regiuni mentionate, de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) - transmite un comunicat al Ministerului.

Fondurile disponibile provin din economiile rezultate din contractarea fondurilor alocate axei prioritare 4 – Sprijinirea mediului de afaceri regional si local, pentru regiunile Nord-Est, Sud Muntenia si Nord-Vest.

Societatile comerciale care indeplinesc cerintele de eligibilitate din Ghidul solicitantului pot depune cereri de finantare la sediile Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din cele trei regiuni, urmand ca proiectele acceptate spre finantare sa se implementeze in aceste regiuni.

Cererile de finantare pot fi depuse incepand cu data de 20 martie 2014, orele 10:00, pana la data de 17 aprilie, orele 14:00.

Fondurile obtinute prin aceste proiecte pot fi folosite pentru achizitionarea de echipamente si tehnologii noi si pentru dotarea microintreprinderilor cu sisteme IT (hardware si software). Cererile de finantare vor fi analizate in ordinea depunerii acestora, pana la contractarea intregii sume alocate fiecarei regiuni.

Pot fi solicitate maximum 200.000 de euro pe proiect.

Bugetul orientativ alocat acestei cereri de proiecte, pentru fiecare regiune de dezvoltare in parte, este urmatorul:

- regiunea Nord-Est: 5,43 de milioane de euro
- regiunea Sud Muntenia: 13,55 de milioane de euro
- regiunea Nord-Vest: 3,88 de milioane de euro.

Detalii despre beneficiarii si activitatile eligibile sunt disponibile in Ghidul solicitantului, publicat pe site-ul programului, www.inforegio.ro, la sectiunea Domenii de finantare/Ghidurile solicitantului/Axa prioritara 4 (http://www.inforegio.ro/ro/axa-4.html).


Tags: finantarefonduri europenemicrointreprinderiregiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]