Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV Petrom investeste 130 milioane de euro in rafinaria Petrobrazi

de Bianca Tila 12 Oct. 2022 1105
OMV Petrom investeste 130 milioane de euro in rafinaria Petrobrazi
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urmatorii trei ani, OMV Petrom planuieste sa investeasca aproximativ 130 de milioane de euro in rafinaria Petrobrazi pentru construirea unei noi unitati de produse aromatice, conform unui comunicat remis, miercuri, Agerpres.

In ceea ce priveste noul plan, unitatea va functiona la standarde modere de operare BAT (Best Available Technology). In acest sens, va avea un impact redus asupra mediului. De asemenea, capacitatea de procesare este de aproximativ 1.500 tone/zi de benzina reformata.
 
"Cererea pentru benzina continua sa fie robusta in zona de sud-est a Europei. In paralel cu dezvoltarea ofertei noastre de produse de mobilitate alternativa, vrem sa asiguram pentru clientii nostri produsele de care au nevoie, la standarde ridicate de mediu. 
 
Urmeaza si alte investitii semnificative la Petrobrazi, atat pentru eficienta tehnologica a rafinariei, cat si pentru productia de bio-combustibili de generatia a doua", a declarat Radu Caprau, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Rafinare si Marketing.
 
In perioada 2023 - 2025 se va realiza procesul se inlocuire a actualei unitati de produse aromatice. Unitatea de produse aromatice care opereaza in prezent la Rafinaria Petrobrazi a fost pusa in productie in anul 1961, fiind singura instalatie din cadrul unei rafinarii romanesti care poate asigura obtinerea de benzina la standarde europene.
 
In ceea ce priveste noua unitate de produse aromatice, aceasta va fi pusa in functiune in anul 2026. De asemenea, va asigura continuitate in productia de benzina cu continut volumetric de benzen mai mic de 1%, potrivit standardelor europene actuale.
 
Toluenul poate fi folosit in fabricarea benzinei comerciale cu cifra octanica imbunatatita. De asemena, poate fi utilizat si ca solvent in industria chimica pentru obtinerea de vopseluri, adezivi sau in procese de obtinere a produselor de pielarie.
 
Capacitatea totala de procesare a titeiului de care beneficiaza Rafinaria Petrobrazi este de 4,5 milioane de tone pe an. OMV Petrom a investit, incepand din 2005, mai mult de 1,8 miliarde de euro in rafinarie. Astfel, o treime din aceasta investitie a contribuit la reducerea impactului supra mediului.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: omv petromrafinaria petrobraziinvestitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]