Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OneCoin - frauda bulgareasca la care au participat si romanii

de Florin Amariei 18 Mar. 2019 3062
3.63 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

FBI si procurorii federali americani ii acuza pe creatorii criptomonedei OneCoin de frauda in sistem piramidal. Investitori din intreaga lume au fost pacaliti sa ia parte la acest "blockchain" care n-a existat niciodata.

OneCoin a ajuns sa fie cunoscut in Romania, dupa ce mai multe publicatii media au anuntat ca a fost realizata cea mai mare tranzactie cu o moneda digitala in tara noastra. Era vorba de un teren din localitatea Baicoi in valoare de aproape doua milioane de euro. 
 
OneCoin a fost creat in 2014 de catre o femeie de afaceri din Bulgaria - Ruja Ignatova, iar operatiunile erau conduse de fratele sau - Konstantin Ignatov - care a servit drept lider al OneCoin de la sfarsitul anului 2017. 
 
Din anul 2016, proiectul a facut obiectul unor investigatii in China si India, iar mai multe autoritati de reglementare au emis avertismente impotriva operatiunilor sale.
 
Sistemul piramidal a functionat mai mult de doi ani in Europa si Asia si a atras milioane de dolari de la investitori inainte ca autoritatile de reglementare din diferite tari sa se ingrijoreze de legitimitatea acestei afaceri.
 
OneCoin s-a dovedit a fi o inselatorie - nu a existat nici un blockchain OneCoin, iar fondatorii companiei dictau valoarea criptomonedei, nu piata, asa cum sustineau ei.
 
Pe 6 martie, autoritatile din Statele Unite l-au arestat pe Konstantin Ignatov pe Aeroportul International Los Angeles. Sora lui a ramas in libertate, dar a fost acuzata si ea de frauda si spalare de bani.
 
Investigatia FBI a descoperit ca 60% din cei afectati din aceasta schema sunt chinezi, 18% fiind utilizatori din Europa. Afacerea a generat incasari de 3,3 miliarde de euro si un profit de 2,3 miliarde de euro. Peste 1 miliard de euro au fost spalati si mutati in conturi din Emiratele Arabe, SUA, Irlanda sau Georgia.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: onecoinfraudabulgariaromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

Grant de 120.000 de euro pentru cea mai mare retea de magazine agricole din Romania

de Bianca Tila
07 Iun 2022
Agroland Business System este compania care opereaza cea mai mare reatea de magazine agricole din Romania. Aceasta a obtinut recent un grant de...

Subventii pentru agentiile de turism: 40 de euro pentru fiecare turist strain care sta cel putin 4 nopti in Romania. Acte necesare

de Ana Ghiarasim
10 Mai 2022
Operatorii din turism ar putea primi cate 40 de euro pentru fiecare turist strain care a platit si a petrecut cel putin patru nopti de cazare in...

CIS: Investitiile straine in Romania vor creste in 2021

de Florin Amariei
07 Apr 2021
Consiliul Investitorilor Straini (CIS) ne ofera o veste buna si ne arata ca investitiile straine in Romania vor creste in a doua parte din 2021....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]