Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de finantare pentru afacerile din industria alimentara prin schema de ajutor de stat GBER

de Alina Constantinescu 25 Mai. 2017 3935
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii care detin afaceri in sectorul alimentar pot beneficia de fonduri europene accesand schema de ajutor de stat GBER 'Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole', aferenta Submasurii 4.2 'Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricol'.

Activitatile eligibile pe aceasta linie de finantare din domeniul industriei alimentare cuprind, de exemplu, fabricarea produselor lactate, fabricarea inghetatei si a altor produse asemanatoare inghetatei, cum este sorbetul, fabricarea produselor de morarit, a amidonului si a produselor din amidon, fabricarea bauturilor – si anume fabricarea berii.

 „Acest tip de finantare se constituie ca o oportunitate pentru dezvoltarea pe termen lung a unor investitii in procesarea produselor agricole si obtinerea unor produse neagricole de inalta calitate. Constienti de faptul ca beneficiarii fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala sunt partenerii nostri, reconfirm ca unul dintre obiectivele Agentiei este acela de sustine in mod concret demersurile investitorilor de a obtine fonduri nerambursabile si de a implementa cu succes proiectele finantate prin AFIR.” a subliniat Adrian-Ionut Chesnoiu.

Exemplu de investitie finantata prin PNDR 2020

Una dintre Cererile de finantare depuse in prima sesiune de primire de proiecte din cadrul Schemei GBER aferente sM 4.2 priveste finantarea extinderii si diversificarii capacitatii de productie a unei societati comerciale care are ca obiect de activitate producerea paini si a produselor de panificatie si comercializarea acestora prin intermediul distributiei si a magazinelor proprii.

Investitia consta in extinderea capacitatii unitatii existente si diversificarea productiei, prin fabricarea a doua noi sortimente de paine, si anume paine alba cu cartofi si franzela Bucuresti. Pentru sortimentele de paine existente se estimeaza cresterea productiei cu 28% fata de capacitatea actuala. Pentru cele doua noi sortimente de paine, care vor fi fabricate dupa retete consacrate romanesti, capacitatea de productie care va fi realizata este estimata la 54.000 de bucati/ an. Astfel, in urma implementarii proiectului se estimeaza o crestere a productiei totale cu 29,02% fata de capacitatea existenta.

Valoarea totala a proiectului este de 831.000 euro, la care se adauga 18.000 euro, suma aferenta Schemei de minimis. Din cei aproximativ 850 mii euro, 700 mii reprezinta valoarea eligibila – finantare europeana nerambursabila.

Alte proiecte depuse in cadrul Schemei GBER privesc de exemplu fabricarea de paste fainoase sau produse de cofetarie .

In prima sesiune de primire a proiectelor, derulata pana la 31 ianuarie 2017, AFIR a primit 86 de proiecte, valoarea solicitata pentru finantare fiind de peste 47 milioane euro. Procesul de selectie este inca in desfasurare, urmand a fi emise rapoartele de selectie pentru ultimele doua etape ale sesiunii.

„Acordarea de finantare prin aceasta Schema reconfirma faptul ca PNDR este un program complex si complet, care finanteaza toate aspectele ce tin de spatiul si de economia rurala. In cele din urma, afacerile finantate prin PNDR contribuie la mentinerea unei economii nationale stabile. Pentru cei care nu au reusit sa depuna Cererile de finantare in sesiunea deschisa in intervalul august 2016 – ianuarie 2017, o alta perioada pentru primirea de proiecte va fi disponibila in cursul acestui an si va fi anuntata din timp.”, a precizat Adrian-Ionut Chesnoiu, directorul general AFIR.


Sursa: AFIR


Tags: finantare afacereschema gberindustria alimentarapanificatiesubmasura 4.2

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]