Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Orban anunta existenta unui plan de reconstructie economica

de Florin Amariei 02 Iun. 2020 2105
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ludovic Orban, premierul Romaniei, anunta existenta unui plan de reconstructie economica, "un plan de relansare economica".

Primul ministru a precizat ca Guvernul pe care il conduce a luat "masuri bune” pentru sustinerea economiei, cum ar fi rambursarile de TVA, plata concediilor medicale, oprirea masurilor de poprire, masuri "care sa asigure lichiditate cat mai mare” in economie. El a criticat modelul economic bazat pe consum promovat de guvernul precedent. 
 
"Nu au fost sprijinite investitiile (...) s-au luat decizii catastrofale din punct de vedere economic care au distrus competitivitatea companiilor romanesti, vezi Ordonanta 114. (...) In primul rand plecam de la un principiu care e al liberalilor in istorie, prin noi insine”, a spus Orban. 
 
El a precizat ca sistemul financiar bancar trebuie sa sprijine economia si ca bancilor "le-a convenit sa imprumute statul” decat sa sustina companiile, acesta fiind motivul pentru care Guvernul a decis sa implementeze programul IMM Invest. Orban a spus ca plafonul de garantare pentru acest program ar putea fi crescut de la 15 miliarde de lei, la 20 de miliarde de lei.
 
Premierul a sustinut de asemenea ca Executivul are in vedere sustinerea investitiilor, prin crearea unui fond de investitii care "in prima faza” sa fie detinut de statul roman si care sa beneficieze de "un management independent”.
 
"Un fond de investitii pe care sa-l realizam fie ca un fond care investeste direct in actiuni ale companiilor pentru a ajuta anumite companii, fie se face partener cu alte fonduri de investitii private. (...) Poate sa devina partener el sau sa sprijine alte fonduri de investiti private”, a afirmat Orban.
 
El a precizat ca ar fi necesari aproximativ 300 de milioane de euro, capitalizarea acestui fond de investiti, iar fondurile ar putea veni de la bugetul de stat sau din fonduri europene "in masura in care se va permite”. El a spus ca o suta de milioane de euro au fost deja "identificati” pentru a fi alocati capitalizarii acestui fond. 
 
"E prematur sa-l listezi pe bursa, ideea sa-l listam pe bursa, sa scoatem titluri de fonduri, sa scoatem emisiuni de obligatiuni in timp, dar intai trebuie ca fondul sa-si arate capabilitatile, sa arate ca are capacitatea de a genera profit din plasamentele pe care le face”, a spus Orban.
 
Orban a mentionat ca printre prioritati se numara investitiile greenfield si de tip offset, in industrii precum cea militara.
 
Primul ministru a declarat ca planul de relansare economica va fi finalizat "cat de curand” si ca este nevoie de modificari legislative.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: orbanplan de reconstructierelansare economicalei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Ministerul Finantelor a atras 75 milioane de lei de la banci

de Bianca Tila
29 Aug 2023
Ministerul Finantelor atras 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a imprumutat 678 milioane de lei, printr-o...

Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus

de Bianca Tila
23 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost actualizat prin act normativ de catre Ministerul Finantelor. Plafonul total al garantiilor acordate prin acest...

Femeia Antreprenor - program finantat cu un miliard de lei

de Bianca Tila
17 Aug 2022
Noul program "Femeia Antreprenor" a fost lansat de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si va incepe de maine. Prin acest program, femeile vor...

Ministerul Finantelor: Suplimentare de 1 miliard de lei

de Bianca Tila
10 Aug 2022
Ministerul Finantelor aduce noutati asupra schemei de ajutor pentru investitii mari. Bugetul maxim al schemei aprobate prin HG 807/2014 va fi majorat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]