Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG nr. 146 din 2020 este in vigoare! Programul IMM Factor se aplica

de Florin Amariei 28 Aug. 2020 2570
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul IMM Factor a devenit oficial, avand in vedere ca actul adoptat in acest sens de Guvern a fost publicat in Monitorul Oficial si a primit numarul 146. Iata ce presupune acesta si ce se poate obtine.

Prin IMM Factor statul roman va acorda garantii in momentul in care firmele romanesti se hotarasc sa acceseze un imprumut. Garantarea se va face prin operatiuni de factoring.
 
Fondul National de Garantare a Credintelor pentru IMM (FNGCIMM) va fi institutia care va acorda garantiile si la care se firmele vor putea aplica. Pe StartupCafe.ro am mai scris despre programul IMM Factor, asa cum a fost descris de guvernanti, anterior, dar in forma finala aparuta in Monitorul Oficial sunt anumite modificari. Initial, se prevedea si un sistem de scontare, in paralel cu facturajul, dar a fost eliminat.
 
Prezent in mod normal pe piata bancara, factoring-ul sau facturajul este un produs de creditare prin care o firma care are de primit bani de la un client ia bani de la banca in baza facturii neincasate, pana cand plateste clientul.
 
IMM Factor vine sa stimuleze bancile sa crediteze firmele prin factoring.
 
Programul guvernamental consta in acordarea de garantii de stat in favoarea fiecarui beneficiar participant in program pentru finantarile de tip factoring cu regres, acordate de finanfator, pe baza facturilor, in cadrul unui plafon de finantare cu caracter reinnoibil, garantat de catre stat, prin Ministerul Finantelor Publice, in procent de maximum 50% din valoarea finantarii de tip factoring acordate de finantator beneficiarului eligibil, exclusiv dobanzile, comisioanele si alte cheltuieli aferente fmantarii garantate, cu posibilitatea prelungirii finantarii de maximum 3 ori, pe perioade de pana la 12 luni.
 
Valoarea plafonului de garantare este de maximum 5 milioane de lei pe beneficiar, iar valoarea maxima a unei garantii pentru o facilitate de factoring, acordata beneficiarului pentru un debitor cedat, este de maximum 750.000 lei, pentru garantiile prevazute.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: imm factoroug 146 din 2020garantare creditefactoring

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]