Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro

de Bianca Tila 16 Aug. 2022 1259
OxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Startup-ul romanesc deep-tech pentru industria auto, OxidOS, anunta finalizarea unei prime runde de investitii de tip seed in valoare de 1,2 milioane de euro. EGV a condus runda la care s-au alaturat business angels renumiti, potrivit unui comunicat de presa.

Asistenta juridica a tranzactiei a fost asigurata de echipele DLA Piper si Nistorescu Law Office, conform sursei citate. Cel mai activ fond de investitii din Romania, raportat anul precedent, este Early Game Ventures. Acesta isi mentine pozitia si in al doilea trimestru al anului curent.
 
In prezent, echipa OxidOS lucreaza la un sistem de operare si unelte de dezvoltare software pentru industria auto. Integratorii de componente auto si companiile de software OEM vor putea reduce cu ajutorul OxidOS cu pana la 50% timpul de dezvoltare software auto certificat si cu aproximativ 40% costurile de dezvoltare. Astfel, compania va contribui la construirea de masini mai sigure.
 
"OxidOS ia astfel parte la revolutia ce abia incepe in industria auto, acolo unde procesul curent de dezvoltare software se bazeaza pe tehnologii invechite si pe paradigme de dezvoltare vechi de aproape 50 de ani", scrie Bursa.
 
In ceea ce priveste structura companiei, aceasta a fost fondata de catre cinci specialisti romani: Alexandru Radovici (CEO), Bogdan Genis (CTO), Vlad Radulescu - responsabil cu certificarea software auto, Ioana Culic (R&D) si Daniel Rosner (business development).
 
"Ne aflam in momentul in care intreaga industrie auto trece printr-o schimbare de paradigma. Vrem nu doar sa fim parte din aceasta revolutie, ci sa ne aducem o serioasa contributie. OxidOS va reduce la jumatate timpul necesar dezvoltarii de software pentru componentele unei masini si va diminua masiv problemele de securitate intampinate de producatorii auto", declara Alexandru Radovici, co-fondator si CEO al OxidOS.
 
Piata de software auto este in crestere cu o medie anuala de 24%. Aceasta crestere se datoreaza masinilor moderne ce au tot mai multe microcontrolere - pana la 100 in fiecare masina - ce necesita software specializat. 
 
Echipa OxidOS pune la dispozitie sisteme de operare si unelte ce vor permite dezvoltatorilor sa implementeze, verifice si certifice software pentru microcontrolere din cadrul controlerelor electronice din masini mai rapid si cu un grad de siguranta ridicat, potrivit comunicatului.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: oxidosinvestitiistartup romanescauto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie

de Bianca Tila
13 Sep 2022
Perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor a fost prelungita pana la data de 1 octombrie 2022. Obiectivul acestora este de a sprijini...

IMM-urile vor primi ajutor pentru realizarea de investitii si retehnologizare

de Bianca Tila
04 Aug 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a publicat Ghidul solicitantului aferent Investitiilor destinate capacitatilor de prestare de...

Granturile de investitii pentru IMM-uri, in pericol. Firmele pierd pana la 1 MILION de euro

de Idei de afaceri
07 Apr 2022
Firmele mici si mijlocii risca sa piarda pana la un milion de euro, bani de la Uniunea Europeana pentru "investitii in activitati productive" (Masura...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]