Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei 27 Iul. 2020 3902
4.3 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate prin intermediul unei aplicatii.

"Vorbim in total despre peste 100.000 de firme, din evaluarile noastre. Nicio autoritate publica nu a gestionat pana acum atat de multe companii. Acest lucru nu se poate face manual, este exclus sa luam dosar cu dosar. Si trebuie contractate anul acesta, pentru ca sunt din exercitiul financiar 2014-2020. Sper ca pana pe 15 august sa avem o aplicatie informatica, lucram cu STS. Ei au dat un termen mai spre sfarsitul lui august, hai sa vedem care termen va fi, eu cred ca la jumatatea lui august dam drumul la acestea", a declarat Virgil Popescu, pentru HotNews.
 
Pe urma, aplicatia celor de la STS va putea fi folosita si la alte programe de finantare IMM, in viitor. „Sunt convins ca vom avea o aplicatie care este pilot in Romania in momentul de fata si va putea fi folosita si pentru urmatoarele call-uri de proiecte si trebuie sa ne obisnuim cu gindul ca vo avea foarte multe, zeci de mii de firme", a mai afirmat ministrul Virgil Popescu.

Banii se vor acorda in trei etape

In prima schema de finantare, in valoare totala de 100 de milioane de euro, vor fi finantate cu cate 2.000 de euro persoane fizice autorizate si firme fara angajati. "100 de milioane de euro se vor duce catre firmele fara salariati. Vor intra inclusiv cabinetele de medicina si PFA medicale care au fost antrenate in lupta cu COVID".
 
Cea de-a doua schema de finantare, de granturi pentru repornirea activitatii, in valoare de 350 de milioane de euro, este destinata firmelor din HoReCa, insa acum ministrul a mentionat si alte activitati care urmeaza sa fie incluse la finantare aici. Se vor acorda granturi de maximum 15% din cifra de afaceri pe anul 2019, dar nu mai mult de 150.000 euro. „Vor fi granturi pentru repornirea activitatii, intre 5.000 si 150.000 de euro pe companie - pentru turism, HoReCa, transport, organizare evenimente, edituri si librarii”, a spus Popescu.
 
Din primele doua scheme de finantare, firmele vor putea primi banii rapid. „Pe primele scheme de ajutor se vor duce banii repede in economie - va fi si depunere, evaluare si contractare facute automat, pe grila automata si trimise contractele - spre semnare digitala - direct catre companii, dupa care vor intra banii direct catre companii" - a explicat ministrul Economiei.
 
In fine, cea de-a treia schema de finantare, granturile pentru investitii, in valoare totala de 550 de milioane de euro, va fi pe baza de proiecte, cu o perioada de pregatire a acestora de 30-40 de zile.
 
"Vor fi granturi intre 50.000 si 200.000 euro. O sa intre o plaja foarte mare de firme. Nu au legatura neaparata cu pandemia. Sunt fonduri pentru dezvoltare sau extindere de actvitate. orice IMM care vrea si are un proiect viabil poate fi finantat. Partea de finantare a investitiilor va fi cu un call de 30-40 de zile, dupa care va fi o evaluare automata dupa depunere. Nu va fi <<primul venit - primul servit>> la investitii, pentru ca trebuie sa puncam proiectele cele mai bune, pentru a fi finantate", a explicat ministrul Economiei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: finantareafacerifonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]