Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Popescu, MEEMA: Avem 1 miliard de euro in granturi nerambursabile

de Florin Amariei 04 Iun. 2020 2878
4 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, pregateste 1 miliard de euro in granturi nerambursabile pentru IMM-urile interesate.

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri pregateste un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, fresh money, a transmis, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu.
 
Potrivit ministrului Economiei, acest pachet va fi impartit in trei proiecte, astfel: 550 milioane euro granturi pentru investitii, pana in 200.000 de euro fiecare grant; 350 de milioane de granturi de capital, tot pana in 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente si 100 milioane euro, granturi pana in 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este si actionarul companiei si care nu au beneficiat de niciun ajutor in aceasta perioada.
 
"Totodata, am emis un ordin prin care am cerut tuturor companiilor sa aprobe pana pe 15 iunie planurile de investitii pe 5 ani, investitii serioase, care sa fie in concordanta cu Green Deal. Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investitii de circa 12 miliarde de euro", a spus Virgil Popescu.
 
Grantul reprezinta o suma de bani acordata drept finantare nerambursabila pentru indeplinirea unui scop anume. 
 
Finantatorii urmaresc atingerea unor obiective generale (economice, sociale, culturale) prin sprijinirea financiara a activitatilor unor organizatii (firme, ONG, institutii publice etc.) sau persoane. Obiectivele si metodele acceptate de finantator pentru indeplinirea acestora trebuie foarte bine cunoscute de catre solicitanti. Cele mai multe finantari de acest gen sunt acordate de alte state sau institutii internationale.
 
In etapa incipienta, finantatorul stabileste – inclusiv prin colaborare cu autoritatile statului care vor beneficia de respectivele finantari (in cazul unor programe masive de finantare, de exemplu cele ale Uniunii Europene sau cele ale Bancii Mondiale) – domeniul sau domeniile vizate si obiectivele pe care intentioneaza sa le realizeze, activitatile si beneficiarii potentiali pe care este dispus sa-i finanteze din resursele sale. Tot in aceasta etapa este elaborata metodologia prin care se va face selectia castigatorilor.
 
In a doua etapa finantatorul lanseaza public Programul de finantare respectiv, oferind tuturor celor interesati un pachet informativ.
 
Imediat ce vom avea toate detaliile vi le vom oferi!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: virgil popescumediul de afacerigranturifonduri nerambursabileeuro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

Ministerul Energiei: Proiecte de un miliard de euro finantate prin PNRR

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Ministerul Energiei are in analiza proiecte in valoare totala de un miliard de euro, care ar urma sa fie finantate prin PNRR. Proiectele au drept...

OMV Petrom investeste 130 milioane de euro in rafinaria Petrobrazi

de Bianca Tila
12 Oct 2022
In urmatorii trei ani, OMV Petrom planuieste sa investeasca aproximativ 130 de milioane de euro in rafinaria Petrobrazi pentru construirea unei noi...

MAT: Beneficiarii Masurii Microgranturi - sesiunea 2 trebuie sa depuna raportul de progres

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Beneficiarii celei de-a doua sesiuni a Masurii "Microgranturi" trebuie sa depuna raportul de progres in 90 de zile de la incasarea banilor, impreuna...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]