Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul de finantare INTERNATIONALIZARE

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele din Romania pot obtine bani nerambursabili pentru a se promova in afara tarii. Iata ce fonduri poti obtine prin programul INTERNATIONALIZARE.

Cu un buget alocat 7.800 mii lei, programul de finantare INTERNATIONALIZARE este o ocazie foarte buna pentru antreprenorii romani prin care pot sa isi creasca baza de clienti sau sa atraga investitori straini. 
 
Valoarea alocatiei financiare* nerambursabile de tip sprijin forfetar aferenta prezentei sesiuni, pe tipuri de activitati:
  • a. Participare la targuri si expozitii cu caracter international organizate in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile terte, cu stand de prezentare a produselor/ serviciilor – 25.000 lei
  • b. Participare la misiuni economice internationale – 10.000 lei
 
*Operatorii economici nu sunt limitati la o singura participare pe sesiune de aplicare si tip de activitate.
 
Cererile vor fi evaluate, dupa cum urmeaza:
 
 
Prin criteriile calitative aferente prezentei sesiuni, se urmareste realizarea urmatoarele principii:
a) Participarea operatorilor economici la manifestari expozitionale cu caracter international si de notorietate.
*In vederea acordarii punctajului suplimentar pentru criteriul 1, manifestarea expozitionala pentru care se solicita ajutorul financiar trebuie sa se regaseasca in lista actiunilor indicata in aplicatia on-line. Daca o actiune de interes nu se afla in baza de date mentionata, partile interesate vor transmite o solicitare argumentata catre minister pentru a putea fi adaugata in lista targurilor ce vor fi punctate in sesiunile viitoare.
b) Stimularea actiunilor din afara pietei interne;
c) Prezenta operatorilor economici in regiunile geografice de interes strategic;
d) Stimularea sectoarelor prioritare din Strategia de Export a Romaniei;
e) Dezvoltarea si inregistrarea brandului propriu.
In vederea acordarii punctajului suplimentar pentru criteriul 5 (detinere brand propriu de catre operatorul economic aplicant), la inscriere va fi anexat inscrisul doveditor al inregistrarii marcii si al dreptului de proprietate exclusiva asupra respectivei marci (certificate OSIM ori alt organism de certificare international). In cazul marcii cesionate se vor prezenta urmatoarele documente (L84/1998):
  • contractul de cesiune exclusiva (sau orice act doveditor de utilizare exclusiva a
  • marcii de catre operatorul economic aplicant), inregistrat la OSIM/organism de certificare international sau decizia emisa de OSIM/organism de certificare international privind acceptarea cesiunii marcii respective
f) Incurajarea operatorilor economici nou veniti in cadrul Programului;
g) Cresterea indicelui DESI national (Digital Economy and Society Index) privind gradul de digitalizare al economiei si al societatii.
 
In vederea acordarii punctajului suplimentar pentru criteriul 7 (detinere website propriu de catre operatorul economic aplicant), la inscriere va fi anexat inscrisul doveditor al detinerii domeniului de internet si print-screen homepage in limba de circulatie internationala.
 
La toate evenimentele finantate prin Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, este obligatorie afisarea unui panou publicitar cu dimensiunea minima A2 (420 x 594 mm) care va contine sigla MMACA, logo Centenar, fraza “Proiect finantat de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat prin Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani” in limba engleza: “Project supported by Ministry for Business Environment, Trade and Entrepreneurship through Internationalization Program for Romanian economic operators” precum si denumirea operatorului economic.
 
Programul a fost finalizat pentru anul 2018, insa urmeaza a fi redeschise apelurile pentru 2019. 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: internationalizarefinantare promovare afacerebani guvernamentalifonduri nerambursabile

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]