Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Microindustrializare - cum primesti 97000 de euro de la stat?

de Florin Amariei 25 Iul. 2018 4711
3.56 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mici afaceri private vor putea obtine si in in acest an fonduri nerambursabile de la stat de maximum 450.000 de lei fiecare ( 97.000 Euro), pentru investitii in fabricute, potrivit schemei de minimis pentru programul Microindustrializare 2018.

Iata procedura de implementare.
 
Programul Microindustrializare 2018 nu prezinta modificari semnificative fata de anul trecut. Si in acest an firmele vor avea posibilitatea contractarii de credite in program pentru a-si asigura fluxul de cheltuieli pana la decontarea de catre stat. Similar cu editia de anul trecut, termenul limita pentru semnarea contractelor de credit cu banca partenera va fi 4 decembrie 2018, iar pentru semnarea contractelor de finantare cu componenta de credit termenul este de 8 decembrie 2018.
 
Alocatia financiara nerambursabila (AFN) pentru firmele selectate va fi de maximum 450.000 de lei pe beneficiar. Suma va acoperi cel mult  90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, in limita valorilor maxime prevazute pentru fiecare cheltuiala eligibila.
 
Astfel, antreprenorul va trebui sa suporte in final o contributie proprie de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. De asemenea, taxa e valoarea adaugata la inreaga valoare a proiectului va fi suportata de beneficiar (cu posibilitate de a o deduce, daca are cod de TVA).
 
De asemenea, beneficiarul selectat efectueaza cheltuielile, iar statul ii deconteaza ulterior costurile  eligibile, in limita ajutorului nerambursabil obtinut in program. Antreprenorii vor putea lua si credite de la banci partenere in program, cu garantii, iar comisionul catre Fondul de Garantare va putea fi decontat din program, daca va fi prevazut in planul de afaceri.
 
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018 este de 74.359.000 lei. Prin implementarea programului statul estimeaza ca va da ajutor de minimis unui numar de 165 de beneficiari in anul 2018.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fonduri europenefinantare europeanaprogram microindustrializare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei
27 Iul 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate...

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

Fonduri europene noi pentru infiintare firma la oras sau sat

de Florin Amariei
10 Feb 2020
Romanii vor avea la dispozitie patru linii noi de fonduri europene pentru infiintarea de firme la oras sau sat. E important sa mentionam ca vorbim...

Afacere non-agricola in mediul rural pe fonduri europene

de Florin Amariei
21 Oct 2019
Ca sa obtii fonduri europene nerambursabile pentru o afacere non-agricola in mediul rural trebuie sa stii multe, multe lucruri. In cele mai multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]