Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie

de Bianca Tila 13 Sep. 2022 1483
Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor a fost prelungita pana la data de 1 octombrie 2022. Obiectivul acestora este de a sprijini investitiile in cogenerarea de inalta eficienta in sectorul incalzirii centralizate, potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu.

"PNRR! Important! De interes, in mod special pentru primarii: Am prelungit perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor de stat avand ca obiectiv Sprijinirea investitiilor in cogenerarea de inalta eficienta in sectorul incalzirii centralizat pana la data de 1 octombrie, ora 17:00", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
In ceea ce priveste bugetul schemei de ajutor, acesta este echivalentul in lei a sumei de 388 milioane de euro (echivalentul in lei la cursul de 4,9195). De asemenea, este compus din 298,5 milioane de euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare si Rezilienta in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta - Componenta C.6 Energie si fonduri nationale de 89,5 milioane euro prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%.
 
"Proiectele finantabile in cadrul apelului trebuie sa asigure constructia sau modernizarea unor unitati de productie a energiei electrice si termice in cogenerare de inalta eficienta in sectorul incalzirii centralizate, pe gaze, flexibile si de inalta eficienta, cogenerare. 
 
Investitiile trebuie sa inlocuiasca cel putin aceeasi capacitate a unor centrale electrice si/ sau a unor centrale de producere a energiei termice cu emisii semnificativ mai mari de dioxid de carbon (de exemplu, pe baza de carbune, lignit sau petrol), astfel ducand la o scadere a emisiilor de GES", a precizat Virgil Popescu.
 
Cu ajutorul acestor proiecte se urmareste cresterea cu aproximativ 300 MW a puterii instalate in cogenerare in sistemul incalzirii centralizate.
 
Beneficiarii sunt companii mici, mijlocii si mari, care au ca obiectiv de activitate producerea energiei electrice si termice in cogenerare (CHP) in sectorul incalzirii centralizate, in sensul Legii nr. 325/2006 si unitatile administrativ teritoriale (UAT) care produc energie termica in scopul furnizarii in reteaua de transport si distributie pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termica.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: proiecteinvestitiiincalzire centralizatavirgil popescu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Ministerul Energiei: Proiecte de un miliard de euro finantate prin PNRR

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Ministerul Energiei are in analiza proiecte in valoare totala de un miliard de euro, care ar urma sa fie finantate prin PNRR. Proiectele au drept...

OxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro

de Bianca Tila
16 Aug 2022
Startup-ul romanesc deep-tech pentru industria auto, OxidOS, anunta finalizarea unei prime runde de investitii de tip seed in valoare de 1,2 milioane...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]