Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin pentru bunastarea animalelor

de Marian Curelaru 28 Feb. 2014 1931
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va deschide in perioada urmatoare o noua sesiune de depunere a cererilor de ajutor financiar pentru Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor (porci si pasari).

In urma unei analize realizata impreuna expertii Comisiei Europene, reprezentantii MADR au identificat posibilitatea de a permite fermierilor care nu au reusit sa acceseze acest ajutor sa poata beneficia de aceste plati compensatorii.

Sprijinul se va acorda doar pentru angajamente voluntare luate de fermieri care depaşesc cerinţele minime impuse pentru bunastarea animalelor (suine si pasari). In cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii vor trebui sa respecte si standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinand fermei şi activitaţilor agricole desfaşurate la nivelul fermei. Mentionam faptul ca in cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investiţii.

Beneficiarii eligibili sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor şi a pasarilor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

"Este o noua oportunitate pentru crescatorii de animale sa beneficieze de acest sprijin financiar important pentru realizarea unor productii competitive si de inalta calitate. In toata aceasta perioada am cautat solutii pentru a identifica resursele financiare necesare si ma bucur ca astfel reusim sa raspundem la solicitarile fermierilor si sa oferim din nou o masura de sprijin care s-a bucurat de un real succes", a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Inca din Campania 2012, fermierii au avut posibilitatea accesarii acestei masuri prevazute in Axa II a PNDR 2007 – 2013.

Plafonul alocat acestei masuri a fost suplimentat prin decizia Comisiei Europene la sfarsitul lunii noiembrie 2013, fiind in prezent de 372.88 milioane de euro, aferent cererilor depuse incepand cu anul 2012 si pana la sfarsitul actualei perioade de programare.

In luna decembrie 2013 au fost efectuate platile pentru cererile depuse in sesiunea I – pachetul a) - porcine, in valoare de 312.241.127 lei (70.253.375 euro).

In ceea ce priveste plata pentru pachetul b) - pasari, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) estimeaza ca platile se vor efectua in perioada aprilie - mai 2014, pentru prima sesiune de depunere, valoarea estimata a acestora fiind de 80 milioane de euro.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, www.madr.ro.


Tags: ajutor financiarcrescatori de porci si pasariplati compensatoriiplati privind bunastarea animalelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]