Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start-Up Nation 2018 s-a modificat (din nou)

de Florin Amariei 15 Oct. 2018 5700
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urma intalnirii de saptamana trecuta, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a hotarat sa mai schimbe cateva lucruri privind programul Start-Up Nation 2018.

Dupa presiunile puse de consultantii pentru finantari, ministrul Oprea a renuntat la introducerea principiului "primul venit - primul servit". Totodata, a fost scoasa prevederea potrivit careia inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se opreste la atingerea valorii tuturor cererilor de finantare la 150% din bugetul disponibil.
 
Noutatea majora este ca afacerile in IT nu vor mai primi punctajul maxim, ca anul trecut. In plus, firmele din Capitala, Ilfov si Cluj vor fi depunctate din start cu 15 puncte, indiferent de domeniul in care aleg sa-si desfasoare activitatea.
 
In schimb, data de incepere a programului ramane incerta. Conform unor surse, deschiderea ar avea loc in perioada 19-26 noiembrie, insa nicio informatie precisa nu este disponibila in acest moment. 
 
„Ar trebui sa nu se mai numeasca Start-Up Nation 2018, ci 2019”, a comentat Jianu, cel care a si initiat programul Start-Up Nation, cand era ministru.
 
In programul Start-Up Nation 2018, Guvernul a prevazut un buget de 2 miliarde de lei in total, credite de angajament, necesare pornirii inscrierilor. Aceste credite de angajament au insa nevoie sa fie transformate in credite bugetare, printr-o noua rectificare bugetara, pentru a se putea face efectiv plati catre beneficirii Start-Up Nation 2018 din banii acestia, dar pentru asta oricumn nu mai este timp.
 
Daca perioada de inscrieri va dura tot o luna, ca in 2017, practic selectia firmelor castigatoare si implementarea programului pe anul 2018 se duc de fapt in 2019.
 
Aceasta  inseamna ca practic trebuie alocati din nou 2 miliarde de lei, credite bugetare de aceasta data, in noul buget de stat 2019, pentru a putea fi finantate maximum 10.000 de firme in program, cum a promis Guvernul. O parte din suma ar trebui alocata efectiv in legea bugetului de stat 2019, daca implementarea planurlor de afaceri incepe in prima jumatate a anului. Pentru firmele care imping implementarea in semestrul al doilea Guvernul ar putea aloca banii necesari prin rectificare bugetara.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: start-up nation 2018schimbarinoutati

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]