Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start-Up Nation Romania a fost modificat

de Florin Amariei 21 Dec. 2018 4231
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata noutatile care au fost incluse in programul Start-Up Nation Romania.

Intreprinderile beneficiare ale Programului Start-up Nation – Romania sunt intreprinderile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017 in baza prevederilor Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011  pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii micro-intreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, aprobata cu modificari prin Legea nr. 301/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, sau ale Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, republicata, cu modificarile ulterioare, si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiile de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis aprobata potrivit art. 5, pe care il reproducem, la sfarsitul materialului nostru.
 
Din textul in forma anterioara, a disparut obligatia de aliniere la “conditiile specifice in cazul finantarii din fonduri europene”.
 
Sumele necesare implementarii Programului «Start-up Nation – Romania» se asigura anual de la bugetul de stat cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
 
Prin modificarile aduse, nu se mai prevede alternativa de finantare din fonduri externe.
 
In procesul de implementare a Programului «Start-up Nation – Romania» se utilizeaza mecanismul rambursarii cheltuielilor efectuate si cel al decontarii cererilor de plata, stabilit prin intermediul schemei de ajutor de minimis prevazuta la art. 5.
 
Mecanismul de rambursare si de decontare nu mai face trimitere la reglementarile date prin O.U.G. nr. 40/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-20120 si, in consecinta, nici la Normele metodologice de aplicare a acestei ordonante de urgenta, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 93/2016.
 
O dispozitie noua in text prevede ca in cadrul Programului «Start-up Nation – Romania» se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de pana la 30% din totalul cheltuielilor eligibile aprobate in conditiile stabilite prin schema de ajutor de minimis prevazuta la art. 5.
 
Tot ca noutate, in textul ordonantei a fost introdusa prevederea potrivit careia se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, o suma forfetara, din transa a II-a, care nu necesita depunerea documentelor justificative, pentru cheltuielile aferente salariilor, chiriilor, utilitatilor si serviciilor de contabilitate. Suma forfetara va fi acordata cu conditia crearii a minimum 2 locuri de munca, pe durata nedeterminata si cu norma intreaga, in conditiile stabilite prin schema de ajutor de minimis prevazuta la art. 5.
 
A fost modificata si inlocuita anexa la ordonanta, cuprinzand Criterii privind evaluarea on-line a planului de afaceri, cu punctajele acordate pe domenii de activitate. 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: start up nationmodificarinoutatidecembrie 2018

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Bugetul pentru Start Up Nation editia a II-a este insuficient

de Florin Amariei
19 Dec 2019
Conform informatiilor oferite de fostul ministru Radu Oprea, bugetul stabilit pentru Start Up Nation editia a II-a este insuficient. Aproape 80% din...

Modificari la noul Program de microindustrializare, fonduri nerambursabile de pana la 55.000 de euro

de Idei de afaceri
26 Ian 2016
Noul Program de microindustrializare ofera ajutoare de minimis de pana la 55.000 de euro micilor fabricute private. Spre exemplu, ar butea beneficia...

Fonduri pentru apicultori si modificari in agenda SCFCAH

de Julian Manescu
21 Feb 2014
Ziua de 17 februarie 2014 a fost o zi importanta pentru tara noastra. Vestile bune vin, in special, pentru apicultori. In cadrul discutiilor avute cu...

Modificari in cadrul PNDR. Tinerii fermieri vor fi mai puternic sustinuti iar birocratia va fi redusa

de Matei Antonescu
20 Sep 2013
Noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 va avea 14 masuri, fata de 24 de masuri cat avea PNDR 2007-2013. „Am stabilit 14 masuri pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]