Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

StartUp Nation 2018 incepe la toamna

de Florin Amariei 27 Iul. 2018 4847
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul StartUp Nation 2018 va incepe la toamna, conform declaratiilor ministrului pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Ministrul pentru mediu de afaceri, comert si antreprenoriat, Radu Oprea, a declarat ca nu exista riscul ca programul StartUp Nation 2018 sa nu inceapa in acest an si ca este posibil ca acest lucru sa se intample in toamna, insa nu a precizat o data exacta.
 
”Astazi suntem in plin proces cu bancile partenere de a primi cererile de plata si de a face platile din programul pe 2017. De aceea faceam apel catre beneficiari sa isi ridice banii. Capacitatea administrativa a noastra si a bancilor trebuie sa fie eliberata. Cred ca in toamna acestui an o sa fie gata. Resursele sunt pentru 10.000 de proiecte si in acest an (…) Pe 2018, programul este pregatit, exista ghidul de buna practica. Este gata este discutat cu consultantii”, a spus ministrul pentru mediul de afaceri in cadrul conferintei de presa in care a prezentat bilantul a celor 6 luni de mandat.
 
La sfarsitul lunii trecute, 8.444 de contracte erau semnate, iar 5.834 de aplicanti erau creditati. Dintre acestia, 1.116 au fost creditati cu plata directa de la agentiile regionale, in timp ce 4.718 au primit banii prin credit punte de la bancile partenere.
 
Intrebat de ce inca sunt efectuate plati pentru programul StartUp Nation de anul trecut, ministrul a explicat ca programul din 2017 a fost gandit pe 2 ani, iar platile ar urma sa sa fie efectuate pana la sfarsitul anului curent, in decembrie.
 
”Noi am incurajat 3 domenii: IT, productie si industrii creative. A trebuit sa le dam un timp beneficiarilor ca sa achizitioneze utilajele necesare”, spune Radu Oprea.
 
Potrivit lui, banii ii asteapta in conturi pe beneficiarii din 2017.
 
”Azi sunt peste 6.500 de aplicanti care au acces la finantare. Sunt cei care au aplicat prin credite punte si cei cu plata directa la agentiile regionale. Banii ii asteapta in conturile agentiilor regionale si in conturile bancilor”, a afirmat ministrul.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: startup nation 2018programul startup nationfinantare startup nation

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]