Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Startupperul Anului sau cum sa castigi 25000 de euro pentru ideea ta

de Florin Amariei 10 Oct. 2018 3813
4.93 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Competitia Startupperul Anului a fost lansata miercuri oficial in Romania. Afla si tu cum poti obtine 25000 de euro pentru o idee.

Compania Total a inclus Romania in tarile participante la competitia Startupperul Anului. In editia 2018-2019 sunt aproximativ 60 de tari implicate in aceasta competitie, insa doar 3 au fost alese din Europa: Romania, Cehia si Polonia.
 
Ideideafaceri.ro l-a intrebat pe Marco Pannunzio, managing director al Total Romania, de ce a fost aleasa Romania pentru a face parte din aceasta competitie. "Romania e o tara in care Total vrea sa se implice mai mult. Ne dorim o mai buna intelegere a clientilor nostri pentru a le putea anticipa nevoile si, in plus, vrem sa dezvoltam energie mai curata pentru a ne proteja planeta. Romania are un potential urias in randul tinerilor sai, iar Total vrea sa sprijine ideile bune si inovative, dar care sunt si responsabile din punct de vedere social."
 
Startupperul Anului se va concentra asupra zonei de preseed, adica va fi acordata o atentie sporita ideilor de afaceri care inca n-au fost finantate sau puse integral in practica, intrucat "nu trebuie lasat doar statul sa finanteze aceasta zona, ci este nevoie si de implicarea actorilor privati", dupa cum spune Claudiu Vranceanu, ambasadorul competitiei.

startupperul anului
 
Conform datelor prezentate in conferinta de presa doar 2% dintre firmele noi lansate in Romania cresc si dezvolta armonios, pe cand media europeana este de 16%. in plus, doar 5% din firmele romanesti fac export, pe cand la nivelul UE media este de 15%. Totodata, s-a aratat si faptul ca in Romania sunt prezente aproximativ 1000 de companii cu origini poloneze, pe cand in Polonia sunt prezente doar 10 firme romanesti. Completand acest peisaj antreprenorial gri, in Romania deschiderea de SRL-uri noi a scazut in 2018 cu 13%.
 
Prima editie a competitiei Startupperul Anului a avut loc in Africa, unde au participat peste 24.000 de oameni din 30 de tari. Au fost 102 castigatori. Analizand succesul primei editii, Total a hotarat extinderea programului la nivel mondial.
 
Antreprenorii sau persoanele interesate din Romania trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte esentiale: 
 
1. Startupperul Anului doreste sa atraga tineri cu varsta cuprinsa intre 21-35 de ani, insa pot participa si persoanele care nu se afla in aceasta categorie de varsta.
2. Accentul se va pune pe idei de afaceri noi, responsabile din punct de vedere social, cu capacitate de dezvoltare si care au un caracter inovator.
3. Din Romania vor fi selectati trei castigatori care vor primi 25.000 de euro, un program de mentorat si coaching profesional (minim 3 luni) si expunere in media.
4. Pe langa cei trei castigatori, un alt premiu va fi acordat unei Femei Antreprenoare de Top in cadrul Startupperul Anului.
5. Castigatorul premiului I din Romania se califica mai departe, la etapa globala, unde un juriu international va selecta sase mari castigatori.
 
Proiectele sau ideile de afaceri vor putea fi inscrise pe www.startupper.total.com in perioada 9 octombrie - 13 noiembrie. Tot la aceasta adresa veti gasi si regulamentul oficial al competitiei.
 
Noi va dorim succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: startupperul anuluitotal romaniafinantare idei de afaceribani pentru idei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.93 din 5 - 14 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]