Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sustenabilitatea, in topul riscurilor calculate de investitori

de Florin Amariei 29 Iun. 2021 2277
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou raport publicat recent releva ca investitorii pun accent pe sustenabilitatea afacerilor in care aleg sa investeasca. Este o premiera pentru dinamica monetara post-pandemie.

Investitorii solicita ca organizatiile sa le puna la dispozitie informatii credibile cu privire la obiectivele lor de mediu inainte de a lua decizii si analizeaza daca aceste obiective sunt bazate pe argumente stiintifice. Pe de alta parte, modul in care o companie isi asuma responsabilitatea pentru gestionarea riscurilor generate de schimbarile climatice, precum si planurile si procesele pregatite pentru a-si atinge obiectivele declarate de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, in conformitate cu Acordul de la Paris din 2015, sunt la fel de importante, subliniaza raportul.
 
De asemenea, investitorii solicita transparenta si raportari specifice incluse in situatiile financiare ale societatilor, precum si in rapoartele non-financiare.
 
"In contextul in care tema schimbarilor climatice capata amploare, tot mai multe companii isi anunta obiectivele de a-si reduce amprenta de carbon, numarul celor care s-au angajat public sa atinga nivelul de zero emisii nete triplandu-se in 2020 fata de 2019", potrivit raportului.
 
Aceasta tendinta este determinata nu numai de presiunea exercitata de investitori, ci si de cerintele tot mai mari ale tuturor partilor interesate (stakeholders), de la clienti si angajati, la factori de decizie politica, ONG-uri si activisti.
 
Clientii sunt tot mai atenti la angajamentele de sustenabilitate ale companiilor si tin cont de acestea, deoarece vor sa achizitioneze produse pe care le considera sustenabile, arata raportul. De asemenea, ei iau decizii astfel incat obiceiurile lor de consum sa nu afecteze mediul in mod negativ, deoarece se tem de impactul global al schimbarilor climatice.
 
"Acest aspect este valabil nu numai in cazul companiilor orientate catre clienti persoane fizice, ci si in cazul relatiilor cu alte companii (business-to-business), in care se pune tot mai mult accentul pe sustenabilitate de-a lungul intregului lant de aprovizionare. Numeroase companii au adoptat coduri de conduita pentru furnizorii lor si monitorizeaza riscurile si performanta in linie cu acestea", spun specialistii.
 
Angajatii sunt o alta categorie de stakeholderi care asteapta angajamente si actiuni specifice din partea companiilor. Ei vor sa lucreze pentru o organizatie ale carei actiuni sprijina sau cel putin nu afecteaza negativ mediul si ai carei lideri coordoneaza eforturile de atingere a acestui scop, precum si sa se implice in stabilirea obiectivelor de mediu ale companiei. Aproape 40% dintre reprezentantii generatiei Millennials mentioneaza sustenabilitatea ca un factor important in decizia de a alege un angajator, subliniaza raportul.
 
"Pentru a se conforma cerintelor tot mai numeroase si pentru a-si asigura in continuare accesul la finantare, companiile trebuie sa integreze principii legate diminuarea efectelor schimbarilor climatice in toate ariile lor de activitate - guvernanta, strategie, managementul riscului, indicatori si obiective. Este un proces de durata, care presupune un efort mare de planificare si necesita sustinere puternica si supraveghere constanta din partea echipei de conducere. Tranzitia catre o economie globala cu emisii scazute de carbon va necesita investitii anuale de aproximativ 1 trilion de dolari americani, potrivit unei evaluari facute de Comitetul de Lucru pentru Raportare Financiara legata de Schimbarile Climatice, insa studiile in domeniu sugereaza ca acele companii care fac deja pasi in alinierea la principiile ESG au rezultate mai bune decat competitorii lor", a declarat Sorin Elisei, Director, Deloitte Romania, Lider al practicilor de sustenabilitate si energie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: investitoriafacerisustenabilitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Guvernul pregateste noi masuri de sprijin pentru afaceri

15 Mar 2022
Guvernul Romaniei pregateste noi masuri de sprijin pentru afacerile afectate de razboiul din Ucraina. Iata ce se va putea accesa! Guvernul...

Comisia Europeana ofera prin CEI peste 1,7 miliarde de euro afacerilor

de Idei de afaceri
09 Feb 2022
Comisia Europeana pune la bataie peste 1,7 miliarde de euro prin Consiliul European pentru Inovare. Afacerile interesate pot deja aplica....

UE, gata sa concureze cu SUA. Un nou fond se lanseaza pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Feb 2022
Afacerile din Uniunea Europeana vor avea la dispozitie un nou fond din care sa obtina finantari. Blocul comunitar vrea sa imparta succesul tehnologic...

PNRR aduce 2,55 miliarde euro pentru afaceri

de Idei de afaceri
02 Nov 2021
IMM-urile si companiile mari vor putea in curand accesa cele 2,55 miliarde euro disponibile prin PNRR. Banii vor fi disponibili incepand cu 2022....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]