Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transportatorii primesc o subventie de 50 bani/ litrul de carburant, pentru compensarea cresterii preturilor la combustibil

de Idei de afaceri 12 Mai. 2022 1723
Transportatorii primesc o subventie de 50 bani/ litrul de carburant, pentru compensarea cresterii preturilor la combustibil
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Transportatorii primesc ajutor de la stat ca sa faca fata majorarilor de preturi la combustibil. Guvernul a anuntat recent ca va aloca 300 de milioane de lei pentru ajutorul acordat transportatorilor pentru compensarea cresterii preturilor la combustibil, urmand ca acesta sa fie limitat la 400.000 de euro pentru fiecare firma.

Actul normativ prevede acordarea unui ajutor de stat operatorilor economici care efectueaza transport rutier de marfuri si transport persoane, sub forma de grant, valoarea acestuia fiind de 50 de bani pe litrul de combustibil achizitionat, dar nu mai mult de 400.000 de euro/firma.
 
“A fost aprobat memorandumul cu tema Incadrarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea cresterii pretului la combustibil generat de conflictul armat din Ucraina in politicile economico - bugetare si financiare ale statului roman. Guvernul va acorda un ajutor de stat operatorilor economici care efectueaza transport rutier de marfuri si transport persoane pentru a compensa cresterea preturilor la combustibili. Acest ajutor, care va fi acordat sub forma de grant, are un buget total de 300 de milioane de lei, valoarea fiind de 50 de bani pe fiecare litru de combustibil achizitionat, in limita a 400 de mii de euro pentru fiecare firma. In total numarul de beneficiari fiind de trei mii in fiecare an”, a transmis Dan Carbunaru, purtatorul de cuvant al Guvernului.
 
El a precizat ca aceasta schema de ajutor va fi aplicata pana la sfarsitul anului 2023. 
 
“Schema de ajutor se va aplica pana la finele anului 2023 pentru plata efectiva a ajutorului de stat, schema fiind finantata de bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor. Este o masura care face parte din pachetul Sprijin pentru Romania, lansat in urma cu o luna de prim-ministrul Nicolae Ciuca alaturi de liderii coalitiei, un pachet in valoare de 17,3 miliarde de lei dintre care 60 la suta sunt directionate in favoarea sustinerii economiei”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.
 
De acest mecanism vor beneficia aproximativ 3.000 de firme anual.

Schema de ajutor se va aplica pana la finele anului 2023, pentru plata efectiva a ajutorului de stat. Schema va fi finantata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: transportatoricombustibilcarburanttransport rutier

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]