Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un robot romanesc primeste finantare din Belgia

de Florin Amariei 09 Apr. 2019 3209
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri din IT si AI nu par a avea limita in Romania. O mica firma din Tg. Mures a obtinut finantare din Belgia pentru un robot romanesc care va ajuta expertii HR sa faca recrutare.

Robotul de recrutare Dora a fost lansat pe 1 martie 2018, iar la un an dupa House of HR din Belgia le ofera realizatorilor lui 1 milion de euro finantare pentru a-l dezvolta mai departe. 
 
Dora ii programeaza pe candidati la interviuri si ii inlocuieste daca sunt respinsi de recrutori, oferindu-le joburi mai adecvate experientei sau intereselor acestora. Un interviu cu Dora dureaza de la 3 minute la o medie de 13 minute.
 
In medie, este nevoie de 5 pana la 6 zile pentru ca angajatorul sa accepte un candidat dupa ce acesta a finalizat interviul cu Dora, robotul de recrutare.
 
In primul an, Dora a realizat peste 277.217 de interviuri conform specificatiilor primite de la recrutori. Pana in prezent, Dora vorbeste engleza, olandeza, romana si foarte curand urmeaza si limba germana.
 
Dora a fost creata de recrutori pentru a face munca de recrutare mai fericita. Misiunea sa este sa ii scape de sarcinile consumatoare de timp, de cautare, selectare CV-uri, screening, de programare a candidatilor pentru interviuri si de inlocuire a candidatilor.
 
Robotul adreseaza candidatului orice intrebari, la fel cum ar face recrutorul si este capabila sa ii programeze interviuri, sa trimita memento-uri, pentru ca acestia sa nu rateze interviurile. In plus, Dora inlocuieste automat candidatii daca se retrag sau daca sunt respinsi de companii. Dora este, de asemenea, capabila sa negocieze salariul cu candidatul.
 
Happy Recruiter are 7 co-fondatori umani cu experienta in domeniul recrutarii.
 
House of HR gestioneaza 9 companii operationale, 29 de branduri, toate active in domeniul recrutarii, plasarii de muncitori temporari si de consultanta. House of HR are o retea de peste 500 de birouri in peste 10 tari si a realizat o cifra de afaceri consolidata de 1,8 miliarde de euro in 2018.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: robotrecrutarefinantaredora

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]