Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru fermieri: TVA ZERO la produsele ecologice?

de Adela Simonescu 27 Apr. 2014 2519
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Se prea poate ca in viitor sa avem TVA zeri la produsele ecologice, asa ca nu mai stati mult pe ganduri. Incepeti investitiile in domeniu, fie ca veti avea o livada de pomi bio, legume bio sau ca veti cultiva plante medicinale in sistem ecologic.

Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, in prezent presedinte al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, sustine ca Romania poate deveni un mare exportator de hrana bio si traditionala daca se aplica TVA zero la produsele ecologice.

„Micii agricultori produc in mod natural alimente bio, dar costurile lor sunt bineinteles mai mari decat cele ale marilor producatori, dupa cum si calitatea produselor este incomparabil mai buna. De aceea, reducerea la zero a TVA la produselor bio si traditionale ar reprezenta un impuls absolut necesar al acestei piete in crestere” precizeaza in comunicat  Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.


„La aceasta ora suntem in situatia in care producatorii din mediul rural, desi in lipsa de bani, mananca mai bine si mai sanatos decat orasenii care cheltuie o gramada de bani pe alimente nesanatoase. Produsele bio si traditionale ar deveni insa accesibile si orasenilor daca ar fi scutite de TVA, iar acest lucru ar contribui nu doar la dezvoltarea unei industrii suta la suta romanesti, ci si la starea de sanatate a populatiei”, este de parere fostul ministru al Turismului.

In acest sens, FPTS se alatura altor organizatii care au declarat sa sprijina cu toata taria eforturile efectuate de reprezentantii producatorilor de hrana bio, in vederea convingerii autoritatilor de a acorda aceasta inlesnire fiscala. De asemenea, Dan Matei Agathon a mai declarat ca discutam despre "un domeniu in care Romania, in loc sa fie mare exportator, reprezinta un jucator neglijabil la aceasta ora.", citeaza Agroromania.ro.

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: tva zero la produse bioproduse bio fara tvatva produs verde

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]