Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa pornesti un proiect cultural? AFCN ofera 24 de milioane de lei

de Florin Amariei 30 Aug. 2019 4316
4.56 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Administratia Fondului Cultural National (AFCN) ofera 24 de milioane de lei celor care intentioneaza sa porneasca un proiect cultural sau un program.

Fondurile AFCN vor fi acordate pentru initiative culturale desfasurate in perioada 2020 - 2021 si sunt alocate astfel: 4 milioane de lei pentru programe culturale si 20 de milioane de lei pentru 12 arii tematice in care se pot incadra proiectele culturale.
 
In ceea ce priveste programele culturale, vor fi acordate finantari nerambursabile pentru cele cu o durata minima de 18 luni, care se vor derula pe perioada cuprinsa intre ianuarie 2020 si 15 noiembrie 2021.
 
Sunt vizate: promovarea diversitatii si a tolerantei, dezvoltarea de abordari inter/multidisciplinare si generarea de noi audiente.
 
Suma care poate fi solicitata pentru un program trebuie sa fie de minim 150.000 de lei si de maxim 200.000 de lei. Pentru a fi eligibile, programele culturale propuse trebuie sa asigure o co-finantare de minim 25% din bugetul proiectului.
 
Cat priveste proiectele culturale, vor fi acordate finantari nerambursabile pentru cele derulate in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie 2019.
 
Bugetul de 20 de milioane de lei acopera ariile: arte vizuale, artele spectacolului - teatru, muzica, dans, arta digitala si noile media, festivalurile, interventie culturala, rezidente de creatie, educatie prin cultura, promovarea culturii scrise, patrimoniu cultural material, patrimoniu cultural imaterial. Pentru contestatii sunt alocati 1,6 milioane de lei.
 
Pentru a fi eligibile proiectele culturale propuse trebuie sa asigure o co-finantare de minim 10% din bugetul proiectului.
 
Toate informatiile referitoare la prioritati, plafoane de finantare si calendarul de derulare a sesiunii I/2020 sunt disponibile online pe pagina afcn.ro. Doar in acesta sesiune se pot depune proiecte de rezidente artistice si programe culturale.
 
„Din perspectiva noastra, aceasta sesiune este cea mai importanta, atat in ceea ce priveste bugetul alocat, cat si pentru ca ofera oportunitatea derularii proiectelor pe o perioada mai mare de timp”, a transmis intr-un comunicat citat de News.ro. Irina Cios, directoarea AFCN.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afcnmilioane leiproiecte culturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.56 din 5 - 8 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]