Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce afaceri au atras cele mai multe fonduri europene in agricultura?
Romania are cel mai mare ritm de reconversie din UE, fiind, poate, singura tara care a reusit sa absoarba in totalitate cele 42 de milioane de euro alocate anual, dupa integrarea in UE, in sectorul viticultura.
Prin programul de reconversie, Romania a reusit sa planteze 35.000 de hectare cu vita de vie, fiind unul dintre cele mai perfomante sectoare din agricultura.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cornel Dicu, director in cadrul MADR: „Viticultura romaneasca a atras peste 500 de milioane de euro din 2000 si pana in prezent bani care au mers in reconversie si restructurarea plantatiilor viticole si in retehnologizare.
Ceea ce s-a intamplat in ultimii 10-12 ani in sectorul vitivinicol reprezinta un reper pentru celelalte domenii din agricultura. Am beneficiat de fonduri de preaderare — Sapard si Sapardul romanesc — am pregatit industria cu tehnologii moderne, am armonizat institutional, am adaptat legislatia, iar in 2007 am intrat pregatiti in Uniunea Europeana cu sectorul vitivinicol.
Au urmat fondurile prin PNDR cu programele de reconversie si restructurare a plantatiilor viticole care au fost primite de sector cu acelasi interes”, a declarat directorul din minister.
Accesarea fondurilor europene a deschis larg usile producatorilor de vinuri de foarte buna calitate. Povestea ta ar putea incepe de aici, de acum, cu: Ferma viticola pentru un vin de calitate”!
Romania se afla in top 5 la nivel european!
Urmatoarea etapa importanta pentru viticultura este cea legata de promovare, atat pe piata interna cat si externa.
„Urmeaza o etapa foarte importanta pentru vinul romanesc, cea de promovare. Am facut plantatii, am facut combinate de vinificatie, am introdus tehnologii moderne, am obtinut vinuri de calitate si calitatea va creste pe masura ce plantatiile imbatranesc, capata niste ani si va urma etapa de promovare in UE, dar si in tari terte.
Cred ca, in principal, trebuie sa incepem cu promovarea vinului pe plan national pentru ca inca se mai fac afirmatii referitoare la calitatea vinului romanesc, ca sunt facute vinurile din pastile si surcele.
Tot ce gasim pe piata organizata sunt vinuri, intr-adevar pe diverse categorii de calitate, dar sunt vinuri, fie ca pornesc de la un pret de 5 lei, fie ca sunt 50 de lei”, a precizat Cornel Dicu.
In prezent, Romania se afla in top 5 la nivel european din punct de vedere al suprafetei cultivate cu vita de vie, cu peste 200.000 de hectare, si pe locul 6 in UE, din punct de vedere al productiei.
Sursa://agroromania.manager.ro
Povestea ta de afaceri ar putea incepe de aici, de acum, cu: Ferma viticola pentru un vin de calitate”!
Articole conexe
Agropensiunile beneficiaza de fonduri europene
de Bianca TilaAfaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile
de Bianca TilaSfaturi de la experti in fonduri europene
de Idei de afaceriFonduri Europene in 2022: si PFA-urile pot primi bani. Lista completa a programelor
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit