Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare UE pentru mass-media

de Florin Amariei 02 Aug. 2021 8435
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana anunta ca Uniunea Europeana va oferi finantare UE pentru mass-media, avand in vedere ca acest sector a fost si el afectat de pandemie.

Potrivit Executivului comunitar, o cerere de propuneri va sprijini continutul media multilingv privind chestiunile europene prin intermediul platformelor digitale, iar celelalte vizeaza cresterea productiei de continut in acest domeniu prin intermediul unei retele de posturi de radio. In plus, un proiect-pilot va sprijini retelele media pentru tineret care produc continut care indeamna la reflectie cu privire la chestiunile curente prin intermediul formatelor si al evenimentelor de pe platformele de comunicare sociala. In plus, o actiune pregatitoare pentru platformele media urmareste sa imbunatateasca accesul cetatenilor la informatii de incredere, implicand furnizorii de servicii audiovizuale si de presa scrisa.
 
Finantarea din partea UE a acestor cereri de propuneri se ridica, in total, la aproape 12 milioane de euro. Toate proiectele finantate se vor bucura de independenta editoriala deplina.
 
"Sectorul mass-mediei de stiri a fost grav afectat de provocarile pandemiei, asadar sporirea rezilientei acestuia si stimularea inovarii sunt acum mai importante ca oricand. Prin intermediul unor astfel de initiative, continuam sa promovam si sa aparam un ecosistem mediatic liber si pluralist, care pune accentul pe tinerii Europei, precum si pe colaborare, pentru a ajuta oamenii sa compare puncte de vedere diferite la nivel transfrontalier", a declarat la randul sau comisarul pentru piata interna, Thierry Breton.
 
Noile cereri de propuneri se bazeaza pe alte doua cereri lansate recent pentru a sprijini sectorul mass-mediei de stiri: o cerere cu privire la parteneriate in domeniul jurnalismului menita sa incurajeze colaborarea transfrontaliera la nivel sectorial intre organizatiile mass-media europene de stiri in cadrul noului program "Europa creativa" si o cerere de propuneri finantata prin programul Orizont Europa, care sprijina proiecte axate pe inovare pentru mass-media. Aceste initiative fac parte dintr-un efort mai amplu de sprijinire a unui mediu mediatic liber, viabil si pluralist in intreaga UE.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: finantare uemass-mediafonduri ue presa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]