Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantarea afacerii - o problema greu de rezolvat

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"De la inceputul afacerii, am reinvestit complet profitul si, in plus, am facut credite semnificative pentru dezvoltarea afacerii intrucat cererea de oua ecologice a crescut de la an la an" spune Anca Pop, antreprenor S.C. Oua de Tara. Nu a reusit inca sa obtina fonduri europene pentru aceasta afacere.

Idei de Afaceri: Sunteti multumita de mersul afacerii, financiar vorbind? Ce credeti ca ar mai fi necesar?
Anca Pop: Este o afacere cu investitii semnificative pe termen mediu si lung. Conditiile de crestere a unei gaini ecologice sunt mai complexe si mai generatoare de costuri decat pentru o gaina de oua conventionala: in interiorul halei, densitatea maxima admisa este de 6 gaini /mp iar pe pajiste vorbim de 4 m.p/ cap de gaina.

Cred ca ar fi necesar sa existe un Program de finantare dedicat celor care doresc sa investeasca in agricultura ecologica. Noi am dorit sa realizam un proiect pentru construirea si dotarea unei ferme de gaini ouatoare in sistem ecologic, dar facand un calcul estimativ, punctajul nostru ar fi fost sub punctajul mediu de promovare pe sesiunile anterioare de depunere proiecte, intrucat nivelul de puncte acordat doar pentru criteriul de Agricultura Ecologica era scazut si pierdeam la alte criterii unde nu ne puteam incadra.
Este vorba de Fondurile Europene accesate prin programul FEADR.

Din punctul meu de vedere, nici programul de subventii acordate de APIA pentru bunastarea animala si pentru asigurarea unor standarde ridicate de crestere a pasarilor nu diferentiaza un producator ecologic de unul conventional, desi ar trebui pentru ca exista foarte multe diferente specifice intre cei doi.

Un exemplu foarte simplu: “SC. Oua de tara” nu poate primi subventie pentru subpachetul de iluminare care recompenseaza fermierii ce investesc in asigurarea unei lumini in hale cu intensitatea de 30 lucsi, pe motiv ca aceasta masura este dedicata exclusiv celor care asigura doar iluminat artificial.

Faptul ca la noi in ferme exista si iluminat natural intrucat gainile ies in terase si pe pajiste exclude total faptul ca am investit la randul nostru foarte mult in sistemul de iluminat artificial care functioneaza pe durata a 16 ore/zi in paralel cu lumina naturala. Ca urmare, suntem exclusi de la plata subventiei pe aceasta sub-masura.
Ferma “Oua de tara”: www.ouaecologice.ro


Tags: finantarefonduri europenefermaafaceriafaceregainicresterea gainiloroua ecologice

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]