de Florin Amariei
20 Nov. 2019
9619
Cei interesati de afaceri sociale pot sa se inscrie pentru a obtine fonduri nerambursabile noi acordate prin Axa prioritara 4, in cadrul unui proiect gestionat de Crucea Rosie Romana si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara si Servicii Sociale.
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, in calitate de solicitant si partenerul Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara si Servicii Sociale implementeaza proiectul cu titlul “PHOENIX - responsabilitate prin economie sociala in regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia”, cu codul SMIS 2014+ 128024, proiect cofinantat prin Axa prioritara 4. Incluziune sociala si combaterea saraciei, Obiectiv tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare, Prioritatea de investititii 9v: Promovarea anteprenoriatului social si a integrarii vocationale in intreprinderile sociale si economia sociala si solidara pentru a facilita accesul la ocuparea fortei de munca, O. S. 4.16: Consolidarea capacitatii intreprinderilor de economie sociala de a functiona intr-o maniera auto-sustenabila.
Proiectul “PHOENIX - responsabilitate prin economie sociala in regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia” se deruleaza in perioada 02 septembrie 2019 – 31 august 2022 si are ca obiectiv general dezvoltarea si consolidarea, in mediul urban si rural, a 21 de structuri de economie sociala capabile sa se auto-sustina, in cadrul carora se vor crea 105 locuri de munca, in vederea combaterii saraciei prin integrarea pe piata muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile si dezvoltarea serviciilor locale. Prin proiect se urmareste astfel stimularea si incurajarea spiritului antreprenorial, dar si dezvoltarea economiei sociale in regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia. Valoarea proiectului este de 13.790.787,89 lei, 100% finantare nerambursabila prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020.
Vor fi alesi 101 antreprenori care vor primi finantare nerambursabila pentru a porni afaceri sociale.
Grupul tinta este format din 101 persoane care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale si care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: au varsta peste 18 ani; au studii medii/universitare/postuniversitare; au sau nu au un loc de munca; au domiciliul/resedinta in regiunile vizate de proiect, si anume: Nord-Est (judetele: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui); Sud-Est ( judetele: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea); Sud-Muntenia (judetele: Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi); Sud-Vest Oltenia (judetele: Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea); au capacitatea legala de a infiinta o intreprindere de economie sociala conform Legii 219/2015; intentioneaza sa infiinteze o intreprindere sociala in regiunile mentionate; prin ideea de afacere pe care doresc sa o puna in practica vor crea 5 noi locuri de munca.
Cine NU poate face parte din grupul tinta al proiectului: tinerii NEETs (care nu urmeaza nicio forma de invatamant si nici nu au un loc de munca) cu varsta intre 16 - 24 ani; persoanele care fac parte din echipa de proiect, asociatii sau angajatii din cadrul beneficiarului sau partenerilor sai din proiect.
Metodologia de inscriere este disponibila la urmatoarea adresa: https://phoenix-proiect.ro/metodologie-inscriere/
Termenul limita de inscriere este 12.12.2019, ora 16.
In vederea informarii detaliate cu privire la sprijinul oferit pentru infiintarea de intreprinderi sociale prin participarea la activitatile proiectului in data de 28 noiembrie 2019 (incepand cu ora 10.00) se va derula in Municipiul Iasi, in cadrul salii de conferinte a Hotelului Zimbru ( Bulevardul Chimiei nr. 2) un eveniment de informare a publicului prin care se vor promova oportunitatile oferite prin proiect si conditiile de participare (inclusiv metodologia de selectie a grupului tinta), dar si principiile dezvoltarii durabile, al egalitatii de sanse si nediscriminarii, utilizarea TIC si contributia la dezvoltarea de competente digitale (teme orizontale).
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: fonduri europenefonduri nerambursabileafaceri sociale