Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Germania vrea ca moneda euro sa devina digitala

de Florin Amariei 16 Apr. 2021 6984
3.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Germania sustine trecerea monedei euro in era digitala. Daca un astfel de scenariu va fi aplicat, atunci criptomonedele vor avea parte de competitie serioasa si organizata.

”O Europa suverana are nevoie de solutii de plata inovatoare si competitive”, apreciaza Scholz, inaintea unei videoconferinte a ministrilor Finantelor din zona euro (Eurogrup) care urmeaza sa abordeze aceasta tema.
 
In opinia ministrului social-democrat german, ”Europa este necesar sa se afle in avanpost in problema monedelor digitale ale bancii centrale si sa le promoveze in mod activ”.
 
Prima economie a zonei euro ”va sustine in mod constructiv” demersuri lansate de catre Banca Centrala Europeana (BCE) in vederea cearii unui euro digital.
 
”Nu trebuie sa fim spectatori” ai acestei evolutii, apreciaza ministrul german, care indeamna ”sa nu devenim dependenti atunci cand este in joc suveranitatea statelor” UE.
 
BCE urmeaza sa decida in aceasta vara daca lanseaza sau nu infiintarea unui euro digital, in urma unei vaste consultari si unor studii angajate in ultmele luni, anunta saptamana trecuta un reprezentant al bancii.
 
Potrivit unei anchete publicate de catre institutia de la Frankfurt, particulari si profesionisti intervievati asteapta in primul rand de la o moneda virtuala confidentialitate (43%), urmata de securitate (18%), capacitatea de a plati in zona euro (11%), absenta unor cheltuieli suplimentare (9%) si posibilitatea de a plati si in afara Internetului (8%).
 
Problema criptomonedelor este studiata indeaproape de numeroase tari, in urma unui proiect al unei monede digitale initiat de Facebook - Libra.
 
Mai multe banci centrale examineaza acest subiect, in contextul in care un proiect al unui criptoyuan in China este unul dintre cele mai avansate.
 
Monedele digitale sunt depozitate pe un suport electronic, fara sa fie necesar un cont in banca, si sunt acceptate ca mijloc de plata de catre intreprinderi.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: germaniamoneda eurodigitaleuro digital

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

MFE, 150 de milioane de euro pentru firmele care vor sa investeasca in digitalizare

de Florin Amariei
17 Aug 2020
MFE a pregatit 150 de milioane de euro pentru firmele care vor sa investeasca in digitalizare. Iata cand si cum pot fi accesati banii!...

Banca Transilvania investeste in Ebriza, start-up care digitalizeaza administrarea afacerii

de Alina Constantinescu
04 Apr 2018
Ebriza este unul dintre startup-urile finaliste de la Startup Avalanche, competitia anuala organizata in Cluj-Napoca de Techsylvania si Risky...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]