Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Important de retinut din normele de aplicare a programului national apicol pentru perioada 2011 - 2013!

de Denisa Andronescu 30 Mar. 2011 4979
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Important de retinut din normele de aplicare a programului national apicol pentru perioada 2011 - 2013!

Art. 4. Fondurile de control/antivarooa si stupii achizitionati prin prezentul Program,
trebuie sa respecte cerintele tehnice prevazute in Ghidul de bune practici pentru apicultura.

Art. 5. Pentru actiunile realizate in anul 2011, prevazute in Program, termenul-limita de
depunere a cererii si a documentelor care o insotesc este 01 august 2011.

Art. 6.(1) Dupa finalizarea procesului de inregistrare si verificare a cererilor depuse de
formele asociative legal constituite, centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, intocmesc si transmit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura centralizatorul cu solicitarile sprijinului financiar pentru fiecare actiune in parte, in vederea stabilirii nivelului sprijinului financiar, in limita sumei aprobate prin Decizia Comisiei Europene din data de 14.09.2010.

(2) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura transmite centrelor sale
judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, nivelul sprijinului financiar in cadrul fiecarei actiuni prevazute in Program.

Art. 7.(1) Centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura,
respectiv al municipiului Bucuresti, dupa centralizarea si antecalculatia sumelor aferente cererilor, intocmesc si transmit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura o situatie centralizatoare a sumelor solicitate pentru plata sprijinului financiar.

(2) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, dupa aprobarea sumelor
solicitate, intocmeste si transmite Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale o situatie  centralizatoare a sumelor solicitate pentru plata sprijinului financiar.

Art. 8. In baza situatiilor centralizatoare ale sumelor solicitate pentru plata sprijinului
financiar, transmise de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale transmite Ministerului Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, insotita de situatia centralizatoare a sumelor solicitate pentru plata sprijinului financiar.

Art. 9. Dupa aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de catre Ministerul
Finantelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se alimenteaza contul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, care, pe baza cererilor aprobate, vireaza sumele cuvenite in conturile solicitantilor sprijinului financiar, conform legislatiei in vigoare.

Art. 10.(1) In baza prevederilor prezentei hotarâri, Agentia de Plati si Interventie pentru
Agricultura elaboreaza formularistica necesara implementarii prezentelor norme, procedurile detaliate de operare, de verificare a cererilor si a conditiilor de eligibilitate pentru fiecare dintre actiunile din Program, precum si procedura de control, care se aproba prin decizie a directorului general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

(2) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura elaboreaza ghidul
solicitantului pentru acordarea sprijinului financiar in sectorul apicol, care se avizeaza de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si este adus la cunostinta beneficiarilor prin afisare pe site-ul oficial al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura .

(3) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, prin centrele judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, pune la dispozitia solicitantilor formularistica si documentatia necesara realizarii actiunilor cuprinse in Program.

(4) Forma asociativa legal constituita, pe parcursul unui an, prezinta o singura
data, la prima solicitare, actele de identificare, in copie, precum si originalele pentru
autentificare.

(5) Forma asociativa legal constituita va anunta orice modificare privind identificarea ei la centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, in termen de 5 de zile lucratoare de la respectiva modificare.

Art. 11.(1) In cazul in care suma solicitata de beneficiari prin intermediul formei
asociative legal constituite si aprobata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura se incadreaza in limita sumei aprobate prin Decizia Comisiei Europene din data de 14.09.2010, nivelul sprijinului financiar se stabileste la valoarea de achizitie, fara TVA, a medicamentelor, produselor biologice, suplimentelor nutritive, biostimulatorilor si fundurilor de control/antivarooa pentru rase de albine omologate in România din apicultura conventionala/ecologica, a matcilor, a roiurilor la pachet, a roiurilor pe faguri, a familiilor de albine si a stupilor, precum si la valoarea, fara TVA, a setului de baza de analize fizico-chimice care sa ateste calitatea mierii, conform facturii.

(2) In cazul in care suma solicitata de beneficiari prin intermediul formei asociative legal constituite si aprobata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura depaseste suma aprobata prin Decizia Comisiei Europene din data de 14.09.2010, Agentia de
Plati si Interventie pentru Agricultura stabileste nivelul sprijinului financiar la valoarea cea mai mica de achizitie, fara TVA, a medicamentelor, produselor biologice, suplimentelor nutritive, biostimulatorilor si fundurilor de control/antivarooa pentru rase de albine omologate in România din apicultura conventionala/ecologica, a matcilor, a roiurilor la pachet, a roiurilor pe faguri, a familiilor de albine si a stupilor, precum si la valoarea cea mai mica, fara TVA, a setului de baza de analize fizico-chimice care sa ateste calitatea mierii, conform facturii, pentru toti beneficiarii.

(3) In cazul in care si dupa aplicarea prevederilor alin. (2) se depaseste suma
aprobata prin Decizia Comisiei Europene din data de 14.09.2010, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura stabileste nivelul sprijinului financiar ca procent din valoarea cea mai mica de achizitie, fara TVA, a medicamentelor, produselor biologice, suplimentelor nutritive, biostimulatorilor si fundurilor de control/antivarooa pentru rase de albine omologate in România din apicultura conventionala/ecologica, a matcilor, a roiurilor la pachet, a roiurilor pe faguri, a familiilor de albine si a stupilor, precum si din valoarea cea mai mica, fara TVA, a setului de baza de analize fizico-chimice care sa ateste calitatea mierii, conform facturii, pentru toti beneficiarii, pâna la limita sumei aprobate.




Tags: fonduriprogram national apicolcomisii europeneachizitii

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Agropensiunile beneficiaza de fonduri europene

de Bianca Tila
22 Mai 2024
Ministerul Agriculturii urmeaza sa lanseze linia de finantare DR-29, dedicata antreprenorilor din mediul rural care vor sa dezvolte activitati...

Afaceri la inceput de drum. Cum pot accesa fonduri europene nerambursabile

de Bianca Tila
13 Mai 2024
Fondurile europene nerambursabile pot fi solicitate de persoane juridice: societati comerciale (intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari si...

Sfaturi de la experti in fonduri europene

de Idei de afaceri
28 Nov 2023
Zi de zi auzi la stiri sau citesti articole despre fonduri europene, ce poti sa faci cu ele sau cum sa le accesezi si te gandesti daca ai putea face...

Accesarea fondurilor europene nerambursabile

de Idei de afaceri
08 Nov 2022
Afacerile agricole necesita de cele mai multe ori investitii. In acest sens, viitorii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]