Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 2016, 8 programe de finantare din Fondul pentru Mediu

de Idei de afaceri 01 Apr. 2016 6333
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul va finanta in anul 2016, proiecte si programe pentru protectia mediului in valoare de 790,1 milioane lei, suma fiind destinata atat pentru onorarea contractelor in vigoare, cat si pentru incheierea unor noi contracte de finantare.

Ca noutate, au fost introduse doua noi programe de finantare foarte interesante: Casa Verde Plus si Rabla plus.

1.    Programul „Casa Verde” pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire pentru persoane fizice.

S-au alocat 44,5 milioane lei pentru finantarea contractelor in vigoare si 94,7 milioane lei pentru contracte noi. Din sumele alocate pentru acest an se estimeaza ca in jur de 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finantare.

2.   Programul „Casa Verde Plus” pentru care au fost alocate 45 milioane de lei, din care vor fi finantate materiale ecologice, sisteme de acoperisuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si altele.

3. Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national prin care, in anul 2015, au fost scoase din uz 25.423 de autovehicule cu o vechime mai mare de 8 ani, suma alocata fiind de 220 milioane lei.  

Pentru 2016, prin proiectul de buget s-au alocat 145 de milioane lei pentru finantari noi, prin care se estimeaza ca vor fi scoase din uz aproximativ 20.000 de autovehicule.

4. Pentru Rabla Plus” – programul de stimulare a achizitionarii de masini noi electrice si hibride; s-au alocat 75 milioane de lei.

5. Programul “Sisteme integrate de alimentare cu apa, canalizare, statii epurare“ in cadrul caruia exista contracte in derulare pana in 2018. Pentru acest program s-au alocat 275,5 milioane de lei in acest an pentru efectuarea de plati in cadrul cadrul contractelor existente.

6. Impadurirea terenurilor degradate beneficiaza de 20 de milioane de lei pentru efectuarea de plati aferente contractelor in derulare si 50 de milioane de lei pentru semnarea de noi contracte.

7. Gestionarea deseurilor beneficiaza 100 de milioane lei pentru semnare de noi contracte pentru finantarea unor programe de preventie si reciclare, in vederea sustinerii economiei circulare.

8. Pentru realizarea pistelor pentru biciclisti s-au alocat 30 de milioane de lei pentru semnarea de contracte noi.

9. Programul de educatie si constientizare a publicului privind protectia mediului - 30 milioane lei.





Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: finantarefondul pentru mediucasa verdecasa verde plusprograme de finantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]