Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Remetea Mare se va realiza primul centru intermodal din tara

de Marian Curelaru 14 Apr. 2014 2241
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Constructia primului centru intermodal din tara, din judetul Timis, va crea 1.200 de locuri de munca, fiind singurul obiectiv de acest gen care beneficiaza anul acesta de finantare de la Guvern, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, intr-o conferinta de presa. Conform acestuia, in curand va avea loc licitatia pentru alegerea constructorului, iar lucrarile ar urma sa fie finalizate in 2015.

 
Realizarea centrului intermodal presupune conectarea cailor de transport aerian cu cele rutier, feroviar si fluvial din Timisoara. Centre regionale de anvergura similara exista doar la Budapesta si Zagreb.
 
"Procedurile pe care le asteptam de aproape patru ani au luat sfarsit, am semnat acordul de asociere si putem spune ca, in acest an, putem lansa licitatiile. Centrul intermodal Timisoara este singurul din tara care va fi finantat si de guvern", a afirmat Bojin, citat de Agerpres.
 
Totodata, el a precizat ca administratia timiseana va cumpara 40 de hectare de teren pentru realizarea centrului intermodal de la Remetea Mare, in apropiere de Timisoara, pentru finalizarea proiectului fiind necesari peste 50 de milioane de euro.
 
Realizarea centrului intermodal presupune conectarea cailor de transport aerian cu cele rutier, feroviar si fluvial din Timisoara. In cadrul proiectului se va realiza o noua aerogara, pentru ca aeroportul timisorean are ca terminal o linie de cale ferata folosita pana acum doar pentru transportul de materiale de constructii si combustibil.
 
Construirea acestui centru intermodal de marfuri este un proiect mai vechi al Consiliului Judetean Timis. In zona Timisoarei nu exista, la ora actuala, o infrastructura de transport dezvoltata, care sa asigure servicii la standardele impuse de cerintele pietei si care sa fie corelata cu distributia amplasamentelor pentru productie si desfacere, cu planurile de urbanism si cu tendintele de dezvoltare. Costurile suplimentare si cele de transport sunt destul de ridicate, reflectandu-se in preturile finale ale marfurilor.
 
Acest proiect presupune o miscare a marfurilor prin utilizarea a cel putin doua moduri de transport diferite de catre o singura unitate de incarcare. De exemplu, un container este adus in zona Timisoara pe calea ferata, iar de aici, pe o distanta mai scurta, va ajunge la destinatie cu ajutorul camioanelor, transferul marfii realizandu-se in centrul intermodal.
 
Obiectivul ar urma sa deserveasca Timisoara, deoarece concentreaza majoritatea activitatilor economice din zona, centre regionale de anvergura similara existand doar la Budapesta si Zagreb.
 
Amplasarea centrului intermodal regional de transport marfa in apropierea comunei Remetea Mare este cea mai potrivita, sustin oficialii judeteni, deoarece se afla la o distanta de circa cinci kilometri fata de Timisoara si permite accesul direct la trei cai de comunicatie: rutier, feroviar si aerian, cu posibilitatea de conectare si la cai navigabile, prin Canalul Bega, precum si la punctul de descarcare spre municipiu de pe autostrada Timisoara-Arad, fiind aproape si de Aeroportul International Timisoara.
 
 


Tags: transporturicentru intermodaltimisremetea mare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]